11.07.2010

Delfinariul din Constanta, un loc suprasolicitat

In 1972 avea loc inaugurarea Delfinariului din Constanta, primul din Romania si din sud-estul Europei. De anul acesta noile vedete ale Delfinariului din Constanţa sunt Ni-Ni, Pei-Pei şi Cheng-Cheng, delfinii aduşi din China. Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a plătit pentru ei 527.000 de dolari americani, plus 200.000 de euro transportul.

Pentru mine este al treilea an consecutiv in care nu reusesc sa intru la Delfinariu. Cauzele sunt multiple. In primul rand numarul mic de bilete, aproximativ 300. Problema cea mai mare o reprezinta ca biletele nu se dau niciodata in avans si se pot procura de la caserie doar cu o ora inainte de spectacol. Coada este intotdeauna imensa si am patit de multe ori sa se termine biletele inaintea mea, iar spectacolele sunt doar trei pe zi. La 11, 15 si 19.

Coada imensa si permanenta

Delfinariu Constanta InimaBacaului (2)

Achiziţia celor trei delfini chinezesti a fost necesară după moartea delfinul Mark care fusese pescuit din Marea Neagră în 1985. În ultima zi de viaţă, deşi suferise trei infarcturi, Mark a ţinut trei spectacole fără ca nimeni să banuiască suferinţele prin care trece. Abia seara, după ce a rămas singur, s-a retras pe platforma de la marginea bazinului şi şi-a dat ultima suflare.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa încasa mai mult de 300.000 de lei numai din spectacolele lui Mark.

In acest moment Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii cuprinde urmatoarele sectii: Delfinariul, acvariul, Planetariul si Observatorul Astronomic, Microrezervatia si Expozitia de Pasai Exotice si de Decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin