23.07.2010

Crima din Parcul Trandafirilor

Crima culturala din Parcul Trandafirilor a fost comisa astazi de catre lucratorii Primariei. Salcia lui Bacovia a fost rasa de pe pamantul bacauan. In urma incidentului de ieri, unde o salcie din cele trei a cazut peste o banca si a ranit o familie, s-a luat hotararea ca si celelalte doua sa fie taiate.

Poate o decizie pripita si negandita avand in vedere ca salcia din mijloc era considerata monument cultural. Istoricul Eugen Sendrea a declarat recent intr-un interviu pentru InimaBacaului precum ca George Bacovia a scris o parte din poeziile sale sub acel copac. Sotia sa, Agatha, venea pe urmele lui si strangea hartiile mototolite si mazgalite cu creatiile sale si aruncate sub banca.

Oare nu se putea gasi o solutie cum s-a gasit si la teiul lui Eminescu ? O igienizare a coroanei si o intarire sau imprejmuire nu se putea?

In momentul de fata a ramas un paradox la fata locului. O placa memoriala fara valoare pe care scrie : "Sub aceasta salcie a meditat, a creat si  a scris poetul George Bacovia". Care salcie?

8 comentarii:

  1. ˙ʎןıɯɐɟ ɹnoʎ ɹoɟ ƃuıʇǝǝɹƃ ɯɹɐʍ

    ˙ǝɔıu sʞooן ƃoןq ɹnoʎ
    ¿noʎ ǝɹ ʍoɥ 'puǝıɹɟ ʎɯ oןןǝɥ

    RăspundețiȘtergere
  2. Se putea gasi o solutie mai buna doar daca cineva isi punea problema. Dar nu cred ca si-a pus cineva problema despre „pagubele colaterale”

    RăspundețiȘtergere
  3. poate mai creste ceva din buturuga aia
    sa speram.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru TARABOSTES revino cu comentariul fara cuvinte de prost gust. Ca daca vrei sa verifici iti arat altfel. Nu confunda locul acesta cu casa ta parinteasca unde auzeai prostii.

    Si nu mai bate campii, ca se puteau lua si alte masuri. In primul rand imprejmuiesti zona, faci o sedinta, o dezbatere si apoi treci la fapte. Daca a cazut unul nu insemna ca vor cadea toti copacii din Bacau. Aici era un caz special. Da de unde sa stii tu cine a fost Bacovia...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-e sila cand vad ca se intampla lucruri de genul asta :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru o salcie au taiat alte doua printre care si Salcia lui Bacovia :|. Cate solutii nu erau si ei au ales-o pe cea mai simpla. Adica de ce sa se complice "aiurea" cand pot taia copacul si gata !
    Am ajuns in ultimul hal.

    RăspundețiȘtergere
  7. Era legata de Bacovia si acum ca si pe vremea marelui singuratic orice era legat de el era privit cu insignifianta,repulsie si minimalizat. Felicitari,traditia merge mai departe

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin