09.07.2015

Tabără de pregătire pentru intervenție în caz de dezastre

Crucea Roșie Bacău, cu sprijinul subfilialei Comănești, organizează în perioada 10-13 iulie a.c. o tabără de pregătire pentru intervenție în caz de dezastre la Galion. Se vor desfășura cursuri de pregătire pentru 50 de voluntari proveniți din cadrul filialei Bacău și subfilialelor Comănești și Moinești.

 Programul taberei este unul foarte încărcat, în fiecare zi activitatea desfășurându-se în cadrul mai
multor ateliere: atelierul de adăpost, în care participanții își vor exersa abilitățile de organizare a unei tabere de sinistrați, asigurarea necesarului, apă, igienă, salubritate, etc; atelierul de prim-ajutor, unde participanții vor exersa noțiunile de aplicare a primului ajutor; aplicații de teren pe timp de zi și pe timp de noapte - din momentul în care sunt alertați, voluntarii au la dispoziție mai puțin de zece minute pentru a părăsi tabăra.

Aceștia vor fi dotați cu truse de prim ajutor, echipament de transport și vor fi echipați adecvat pentru intervenție pe teren accidentat. De asemenea, se vor desfășura cursuri de Drept Internațional Umanitar, de consiliere psihologică pentru situații de urgență și post-traumă, acestea din urmă fiind susținute de un psiholog specializat. Adresăm mulțumiri pentru sprijin și implicare în buna desfășurare a evenimentului Primăriei Orașului Comănești, Centrului Europe Direct Comănești, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și partenerului Compania Coca-Cola România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin