02.07.2015

Librării gratuite în Bacău

Vă spun de la bun început că ador proiectul. Prima dată am auzit de el, de la un seminar pe la Slănic Moldva, unde era şi Dumitru, un tânăr basarbean, ce a povestit de el.

Acum, echipa s-a mărit, iar Little Free Library Bacau este un proiect inițiat de către mai multi tineri și finanțat de către niște liceeni care fac parte din programul YouthBank Bacău, coordonat de Fundația Comunitară Bacău.

Proiectul merge pe ideea că orice tânăr, poate beneficia în mod direct și gratuit de orice carte pe care o găsește în bibliotecile stradale instalate în Parcul Cancicov, Trandafirilor, Catedralei și în Piața Tricolorului. Acest tânăr care găsește o carte pe placul său o poate împrumuta, o poate păstra pentru totdeauna dar, este încurajat să aducă sau să lase o carte din biblioteca personală în schimbul celei luate, în felul acesta contribuind în mod direct și sigur la continuitatea proiectului.

M-am uitat de cateva ori prin casutele amplasate prin oras, si chiar am vazut cateva carti bune. Acuma depinde si de civilizatia noastra cum vom dona carti si cum le voi inapoia.

Lansarea proiectului a avut loc pe data de 29 iunie 2015 la ora 18.00 în Piața Tricolorului. Bibliotecile stradale le puteți găsi în Parcul Cancicov, Trandafirilor, Catedralei și în Piața Tricolorului.

 Echipa AVAN[t] dorește să fie 100% transparentă în procesul de implementare și construire a acestui proiect, de aceea vom prezenta cheltuielile făcute pe parcursul realizării acestui (minunat) proiect: Promovarea proiectului atât în mediul online (pagina de facebook – 0 lei cheltuiți pentru promovarea proiectului în mediul online) cât și în mediul fizic/real (prin afișe, autocolante, semne de carte) a costat exact 112,7 RON

Construirea cășuțelor, în număr de 5 (cinci), a costat exact 1750 RON (adica
350 RON per bucată), iar instalarea acestora în Parcul Cancicov, Trandafirilor și Catedralei precum și în Piața Tricolorului a costat exact 100 RON.

În total pentru promovarea, construirea și instalarea bibliotecilor stradale, echipa AVAN[t] a cheltuit 1962,7 RON din 1980 RON. Considerăm că proiectul Little Free Library Bacău este un proiect ce va reuși să motiveze într-un fel sau altul tinerii (tinerii în acest proiect sunt cei care au o vârstă fragetă și cei care au o vârstă mai înaintată, colorată ;) ) să practice acest obicei sănătos pentru mintea și sufletul lor. Credem cu tărie că băcăuanii au potențial și mai credem în idealuri, de aceea vom continua atât să promovăm proiectul în comunitatea băcăuană cât și să încurajăm tinerii să profite atât de o plimbare în aer liber cât și de o carte gratuite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin