23.07.2015

Cărți dăruite pentru bibliotecile stradale

Compania S.C. World Machinery Works S.A., prin intermediul directorului general Cristian Stamate, a donat proiectului Little Free Library Bacău (despre care am mai scris aici) un număr de 800 de titluri, urmând ca pe parcursul acestui an să fie primite încă aproximativ 4200 de cărți. Datorită acestei acțiuni, sustenabilitatea proiectului este asigurată pe o perioada de aproximativ 2 ani, asigurându-se, astfel, băcăuanilor de toate vârstele, accesul la universul fascinant al cunoașterii, în mod gratuit.

“Mărturisesc că am fost surprins plăcut să aud această veste care contribuie în mod direct la
continuitatea proiectului. Surprinderea a fost și mai mare când am aflat cine este donatorul acestui număr mare de cărți, și anume că o firma care are un domeniu de activitate tehnic susține promovarea lecturii în comunitatea băcăuană, alături de Little Free Library Bacau. Vreau să le mulțumesc celor de la WMW pentru donația făcută și promit că împreună cu echipa AVAN[t] vom alimenta pe o perioadă mai lungă cele 5 biblioteci stradale și vom promova lectura în comunitatea bacăuană”, a declarat Dumitru Godina, managerul de proiect.
  
Cărțile donate de către S.C. World Machinery Works S.A. se vor regăsi în curând în cele patru biblioteci stradale instalate în Parcul Cancicov, Trandafirilor, Catedralei și în Piața Tricolorului și vor contribui la consolidarea comunității care a fost construită în jurul proiectului Little Free Library Bacău.

Donația cărților pentru proiectul de promovare a lecturii a fost realizată prin intermediul Asociației Romanian Youth Movement for Democracy, ce a sprijinit demersul încă din faza de idee și până la implementarea acesteia.

Despre Little Free Library Bacău

Proiectul „Little Free Library Bacău” are ca scop  promovarea lecturii ca pe un mod de a cunoaște lumea, în rândul tinerilor. Conceptul care stă la baza acestui proiect provine de la “Little Free Library”, care susține accesul oamenilor la cultură în mod gratuit, prin intermediul cărților.
Inițiativa a pornit de la dorința de a aduce cărțile cât mai aproape de tineri, de aici și ambiția de a construi și de a instala cât mai multe biblioteci stradale prin parcurile, stațiile de autobuz din orașul Bacău. Prin aceasta, tinerii sunt încurajați să maximizeze timpul petrecut în aer liber prin intermediul bibliotecii stradale, care le va facilita accesul la o lumea a cunoașterii.

Un comentariu:

LinkWithin