18.02.2015

Bugetul Bacaului intre mișto-uri si nelămuriri. Ce proiecte mai urmeaza in oraș?

Miercuri, 18 februarie 2015 am participat la sedinta extraordinara a Consiliului Local Bacau, unde s-a votat Bugetul de venituri și cheltuieli al municipalității pe anul 2015. Discutiile dintre consilieri au fost destul de tăioase si au pendulat intre contradictii si neintelegeri.

Ghiorghe Huluță ”Va rog sa nu ma mai intrerupeti, ca de 2 ani nu am luat cuvantul” 

Cristinel Manolache ”Nu imi place sa fiu luat de prost. Sa vorbiti frumos cand va adresati noua”(consilierilor UNPR). 

Neculai Nechita ”Nu ati venit cu nimic nou. Vreti naveta cosmica, (referitor la decontarea navetei pentru profesori ) Hai sa stam frumos si sa discutam. Facem si o naveta cosmica sa ne mutam pe Marte, ca deja vad ca au inceput sa plece si pe acolo.”
 





Spitalul municipal va fi gata in anul 2016. 

Fonduri alocate aproximativ 29 milioane (18.308 .548 lei – credite bancare interne, 10.000.000 lei – fondurile neconsumate anul trecut). Spitalul are bugetate și investiții în dotări și echipamente de
6 milioane lei. (nu inteleg de ce in sedinta s-a spus 35 de milioane)


Despre Insula De Agrement, Leonard Padureanu, administratorul public a declarat ca a avut ghinion si ca proiectul a avut parte de niste proiectanti cam nepriceputi....Daca nu se termina pana la sfarsitul anului, putem pierde jumatatea europeana  de finantare.


Bransarea toaletelor publice mai necesita timp, datorita aprobarilor celor de la E on, pentru conectarea la curent.

Din partea celor de la Unpr a mai venit solicitarea undei crese in zona Serbanesti, dar in lipsa unei analize in prealabil a locurilor libere din Bacau, amendamentul a fost respins.


Radu Ababei, viceprimar al urbei, a raspuns intrebarilor consilierului Ghiorghe Huluta, despre naveta profesorilor si salile de sport.


Consilierii George Bogatu si Svetlana Zaharia au ridicat problema reabilitarii blocurilor, reabilitarea Spitalului TBC, locuri de joacă pentru copii, modernizarea unor străzi complet lipsite de utilități și infrastructură, refacerea rețelei de cabinete medicale școare. Multe sunt deja prinse in buget iar cateva sunt populiste.

Personal, nici mie nu mi-e clar de ce nu s-au respectat principiile art. 39 din Legea 273/2006 privind finanţele publice locale și ale art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.



Finalul sedintei a fost dătător de speranta unde arhitecul Constantin Amâiei a prezentat un frumos proiect de amenajare a centrului civic al Bacaului, pe care il voi face public in curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin