04.02.2015

Programul EVA a calificat aproape 100 de femei din mediul rural al Bacaului

Pana in luna ianuarie 2015, in judetul Bacau s-au finalizat 4 cursuri de calificare, doua de ingrijitor la domiciliu si doua de baby-sitter. Cursurile au fost absolvite de un numar de 94 de femei din judetul Bacau, cele mai multe din comunitati  rurale sarace.

In acest moment sunt in plina desfasurare 4 cursuri de calificare, doua de ingrijitor la domiciliu, unul
de lucrator social (nivel II de calificare) si unul de baby-sitter la care participa alte 112 femei. Trei dintre aceste cursuri se vor finaliza la sfarsitul lunii ianuarie, iar cel de lucrator social se va finaliza in luna martie.
In continuare sunt asteptate in vederea recrutarii femei din judetul Bacau pentru alte doua cursuri de calificare:

Un curs de calificare in meseria de lucrator social, nivel II, de 720 ore, adresat femeilor care au un nivel de scolarizare de minim 10 clase. Perioada de demarare a cursurilor este inceputul lunii aprilie.
Un curs de calificare in meseria de baby-sitter, nivel I, de 360 de ore, adresat femeilor care au un nivel de scolarizare de minim 8 clase.

Perioada de demarare a cursurilor este inceputul lunii februarie.
Cursurile se deruleaza in cadrul proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” Contract  POSDRU/144/6.3/S/125842 in care, unul dintre obiectivele proiectului este acela de a dezvolta un model unitar, integrat, functional si sustenabil pentru a facilita accesul a 900 de femei pe piata muncii si in mediul de afaceri la nivelul comunitatilor din 3 regiuni, asigurand promovarea egalitatii de gen si respect, potențialul profesional și social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin