26.11.2014

Un zambet pentru suflet oferit de voluntarii bacauanii

Sambata, 22 noiembrie, pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” din Bacau, a avut loc spectacolul caritabil Un zambet pentru suflet, organizat de voluntarii de la Asociatia Eminenta Pro Vranceanu si de la FSC. Evenimentul a fost organizat si desfasurat in totalitate de voluntarii celor doua organizatii, care s-au pregatit cu mult entuziasm si au incantat audienta cu un spectacol inedit. Scopul actiunii a fost de a strange fondurile necesare oferirii unui Craciun de neuitat pentru 100 de copii asistati de FSC Bacau in cadrul Clubului cu Lipici.

Timp de o luna, tinerii, coordonati exemplar de doua voluntare FSC, eleve ale Colegiului Gheorghe
Vranceanu, Roxana Sandu de clasa a XII-a, respectiv Alina Nita de clasa a XI-a, s-au mobilizat si au reusit sa vanda peste 1150 de bilete la spectacol, asigurand in acest fel atingerea scopului propus. Deasemenea au reusit sa adune in jurul lor unii dintre cei mai talentati tineri din Bacau care au realizat un spectacol de aproape doua ore cu muzica, dans si chiar un moment de iluzionism. Publicul, format in cea mai mare parte din elevi de liceu, a apreciat la superlativ prestatiile colegilor de pe scena, iar la finalul spectacolului au avut chiar ocazia sa-i cunoasca pe o parte din beneficiarii evenimentului. Zece copiii de la Cluburile cu Lipici ale FSC, au urcat pe scena purtand pancarde cu mesaje de multumire prin care si-au exprimat recunostinta atat pentru tinerii artisti care au evoluat, cat si pentru organizatorii spectacolului si publicul participant.

Am fost placut surprinsi de efortul, buna coordonare si organizarea de care au fost capabili acesti tineri formidabili. Desi au doar 16-18 ani au dovedit excelente abilitati organizatorice si manageriale, rezultand un spectacol pregatit si desfasurat ca la carte, pentru care ii felicitam. Acest succes demonstreaza ca spiritul de implicare si intr-ajutorare e deja prezent in mentalitatea tinerilor din ziua de azi. Voluntarii celor doua organizatii ne-au oferit inca o data o lectie de viata, iar noi, care le suntem parinti, profesori, mentori ar trebui sa fim mai atenti si mai sensibili la exemplele de implicare comunitara pe care ni le ofera. Le multumim din suflet!” (GabrielaAchihai, presedinte FSC)

In urma acestui eveniment s-au colectat 15.756 lei atat din vanzarea biletelor cat si din sponsorizari si donatii. La reusita evenimentului au contribuit mai multi sponsori, sustinatori si parteneri atat din mediu de afaceri cat si din sectorul ONG, carora organizatorii le multumesc pentru spiritul de solidaritate de care au dat dovada.

Evenimentul a oferit oportunitatea ca voluntarii sa-si dovedeasca sensibilitatea, capacitatea de implicare in cauze sociale, impicand toate fortele de care dispun: creativitate, simt artistic si, mai ales, prospetimea varstei. (Ana-Maria Egarmin, Coordonator activitati EMINENTA PRO VRANCEANU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin