11.11.2014

Explozie intr-un apartament din Bacau

Marți, 11 noiembrie, la ora 06.38, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat, prin Sistemul Naţional Unic Pentru Apeluri de Urgenţă 112, despre producerea unei deflagraţii, neurmată de incendiu, într-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinţe de tip P+4, în municipiul Bacău, strada Prieteniei, aparţinând unui bărbat, în vârstă de 85 ani.

La sosirea la locul intervenţiei s-a constatat că în urma evenimentului a fost rănită o persoană, proprietarul de 85 de ani. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II şi III pe 65% din suprafaţa corpului. Victima a fost preluată de o ambulanţă cu medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău şi
transportată la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. În urma evaluării stării pacientului, a fost solicitat elicopterul SMURD Iaşi, pentru a fi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

 La locul intervenţiei s-a deplasat Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, cu o autospecială de intervenţie încadrată cu un ofiţer şi șase subofiţeri. De asemenea, pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii compusă din trei ofiţeri şi un subofiţer cu o autospecială pentru muncă operativă.

 Explozia s-a produs în bucătăria apartamentului, cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze. S-au înregistrat pagube minore la nivelul apartamentului, în bucătărie (pereţii afumaţi, tencuială căzută, uşa de la bucătărie deteriorată, ţeavă de apă rece fisurată). De menționat este faptul că în urma producerii deflagrației nu au fost afectate celelalte apartamente din imobil. La locul intervenţiei s-au deplasat două echipe din cadrul E-ON care au sistat furnizarea gazului metan şi energiei electrice şi au executat verificări ale instalaţiilor. Totodată, la locul evenimentului s-a deplasat şi o echipă din cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin