01.07.2014

O lume din ce in ce mai strâmbă...(1)

3 subiecte strâmbe....

1.Bazinul de inot a fost inchis o perioada. Am trecut si eu intr-o zi, am scris aici. Nu a fost inchis pentru reparatii sau concurs, ci pentru ”vedete”. Se mai si duceau oamenii să se umilescă pe acolo. A scris si Ziarul de Bacau, si am vazut cu ochii mei cum se imbulzesc sa-i vada, sa-i atinga, sa le ia autografe, unor oameni care nu reprezinta un reper sau aduc valoare. Si nu e vina lor, pentru ca sunt cerința populației. Lumea vrea show, hăhăială, amuzament. Uitati-va si la numele lor:Bianca Drăgușanu, Andreea Tonciu, Piticul Porno, Valahul, Pitbull Atodiresei, Ruby sau Giulia.

Până si Elena Gheorghe  (fosta Mandinga) a scos o melodie frumoasă, dar videoclipul de prost gust. In ziua nunții arată cum flirtează cu un italian si mirele o giugiulește pe una. Râdem, glumim, dar totusi, e ziua nunții. Am înțeles că nu mai trăim intr-o lume perfectă, dar nu promovăm păcatul. Noi ăstia mai mari, mai râdem de una alta, dar ăștia mici care se nasc cu imaginile astea, nu vor considera că așa este normal?

Cică scrie și in BiblieCăci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci - dornici să-şi desfăteze auzul - îşi vor grămădi învăţători după poftele lor, şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme.”   - trăim deja vremurile acestea....

 -------------------------------------------
2.Ma uitam la valorile si exemplele din jur. Cand a plecat Anton Duma din Bacau nu s-au inghesuit fanii. Desi este in primii 10 eroi ai României si a aparut pe Discovery. Ascultați-l în articol sa vedeți cum gândește. Câtă lume stie de Anton Duma?

Merg la sute de evenimente pe an, si văd o amorțeală generală. Evenimentele culturale sunt din ce in ce mai goale, iar oamenii reacționează numai la anuțuri, șoc, groază. După ce inchid tv-ul, se culcă mai goi sau doar cu un gunoi informațional. Oricum majoritatea informațiilor dezinformează, nu informează.
 ------------------------------------------------------
3.  Cele mai multe videoclipuri incarcate pe Youtube, din Bacau sunt de către formații de muzică, in special pentru nunți. Cam atât a mai ramas prin Bacau, nunta! Singurul eveniment cultural, sau mai bine zis o petrecere. Pentru ca nunta cuprinde mai multe ritualuri din ce in ce mai uitate... In alte orașe parcă mai gasesti materiale educative si se mai mișcă si ceva la capitolul evenimente culturale.

--------------------------------------------------------
Noi băcăuanii am trăit multi ani in iluzii. Ne-am crezut buricul Moldovei, urmasii lui Stefan cel Mare si cel mai european oras. Pur si simplu iesisem din mizerie. Intr-adevar orasul era frumos, cochet, dar ne indreptam doar spre normalitate. Pe termen lung, se vede lipsa investiilor in oraș, cultura, educatie si locuri de munca. Cine a fost recent in Iași, intelege despre ce vorbesc. Cine nu intelege, să mearga in Iași.


In concluzie, cu aroganta, indiferenta si snobismul care exista in momentul de față, Bacaul nu va evolua prea curând.....


Sper ca se înțelege că nu judec, scriu doar niște lucruri.








Un comentariu:

  1. Ai mare dreptate...Vad tot mai multi oameni care se umfla in pene ca ar fi si ar povesti, insa nimic nu e de capul lor...doar ca tipa eticheta ZARA pe ei, doar ca check-in-ul la nu stiu ce cafenea are zeci de like-uri...NU,NU E MOTIV DE MANDRIE. Consider ca suntem un popor de scuipatori de seminte, datul din umeri e sport national, criticam fara sa ne uitam in oglinda si ne mai si falim cu nimicuri....astia ne si duc faima in lume! Putini dintre noi au mai fost la ateneu, au mai citit o carte buna, au mai vazut un film documentar sau au mai lasat TV-ul pe Discovery...e mai "bun" Antena Stars ....

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin