20.07.2014

Actiunea „Agentul verde” la Oblio

In perioada 14.07.2014-20.07.2014 au avut loc in Bacau activitatile din cadrul proiectului "Green agent", proiect finantat in cadrul programului Tineret In Actiune, actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.
Asociatia Oblio Bacau impreuna cu 24 de tineri din Romania, Polonia, Turcia si Italia s-au implicat pe
parcursul acestei saptamani in activitati practice cu caracter formativ, educativ si ecologic. Obiectivele proiectului sunt promovarea cetateniei europeane si a schimburilor interculturale între persoane din tarile participante, dezvoltarea pers

onală, protejarea mediului, învățarea prin descoperire.
Activitatile s-au bazat pe metode de educatie non formala si au inclus excursii tematice in padurile din judetul Bacau, zona Trebes si Slanic Moldova, in cadrul carora tinerii au avut ocazia sa deprinda cunostinte referitoare la rolul naturii si in special al padurii in dezvoltarea comunitatilor, au deprins aptitudini legate de orientare si supravietuire in padure, au avut ocazia sa ecologizeze traseele si potecile pe care le-au utilizat.
Acest proiect a avut si un puternic impact la nivel de shimb intercultural, existand in cadrul activitatilor desfasurate, seri dedicate prezentarii culturii si traditiilor din tarile de origine ale participantilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin