01.07.2014

Final de stagiune la Teatrul Municipal “Bacovia”

Începând cu data de 1 iulie, Teatrul Municipal “Bacovia” intră în vacanţa de vară. Stagiunea 2013 – 2014 s-a încheiat cu o perioadă intensă de repetiţii la două noi spectacole, “Prâslea cel voinic… la minte”, după Petre Ispirescu, în regia lui Cornelius Pavaloi, la Secţia de Animaţie, şi “Valentine’s Day în familie”, de Sergiu Vâlcu, în regia lui Adrian Găzdaru, la Secţia Dramă. Premiera celor două
spectacole va avea loc duminică, 7 septembrie, în deschiderea stagiunii 2014 – 2015, după o nouă perioadă de repetiţii, care va debuta, pentru colectivul artistic şi tehnic al Teatrului Municipal “Bacovia”, la 25 august.

Luni, 30 iunie, Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Municipal “Bacovia”, a avut şi o ultimă întâlnire cu jurnaliştii băcăuani, de final de stagiune dar şi de mandat, o întrunire în care le-a mulţumit reprezentanţilor presei pentru colaborarea din cei nouă ani de directorat. Momentul a fost şi un prilej de restrospectivă, principalul proiect la care a făcut referire managerul Adrian Găzdaru fiind Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice “Gala «Star»”, pe care l-a iniţiat în primul an de mandat.

“De la 1 februarie 2005 am avut această onoare de a conduce Teatrul Municipal « Bacovia ». Au fost nouă ani şi cu bune şi cu rele, au fost nouă ani şi de realizări foarte importante pentru o instituţie de cultură, au fost nouă ani care eu zic că au relansat un pic Teatrul Municipal « Bacovia », poate nu atât cât mi-aş fi dorit, dar oricum este un pas important şi mi-aş dori ca Teatrul Municipal « Bacovia » să continue acest trend ascendent şi să ajungă acolo unde îi este locul, între primele cinci – şase teatre din România.

Este un teatru cu o trupă performantă, la Secţia de Animaţie şi la Secţia Dramă, este un teatru care are potenţial artistic foarte mare. Important este ca şi colegii mei să creadă foarte mult în ei, să creadă şi să fie mult mai generoşi unii cu ceilalţi şi să înţeleagă că teatrul ăsta este al comunităţii, nu este al nostru. Aşa cum ştiţi, un proiect important a fost Gala « Star », care, deşi a fost visul meu, aş dori foarte mult să continue, să fie şi cea de X-a ediţie, anul viitor, şi tot aşa, să ajungă la a XX-a, la a XXX-a ediţie, pentru că, aşa cum v-am spus la conferinţa de presă de lansare a Galei « Star », un teatru are mare nevoie de un festival », a declarat Adrian Găzdaru, manager al Teatrului Municipal « Bacovia ».

Un alt proiect de pe durata mandatului său de nouă ani, pe care l-a amintit Adrian Găzdaru în cadrul conferinţei de presă, a fost atragerea către Teatrul Municipal



« Bacovia » a unor regizori importanţi, precum Alexander Hausvater, Gelu Badea, Inna Sokolova – Gordon sau Alexandru Dabija, care au creat spectacole care au umplut sălile de teatru în Bacău şi în ţară.

Adrian Găzdaru a dorit să mulţumească, în final de mandat, şi ordonatorului de credite, Primăria municipiului Bacău, care a sprijinit financiar în timp proiectele Teatrului Municipal « Bacovia ».

« Vreau să-i mulţumesc domnului primar, că a crezut în Teatrul Municipal « Bacovia » , dar vreau să le mulţumesc şi viceprimarilor şi membrilor Consiliului Local, care s-au aflat în aceşti nouă ani de zile la conducerea municipiului Bacău.

Am depus la Primăria municipiului Bacău o hârtie pentru încetarea contractului de management cu acordul părţilor, începând cu data de 1 august, aşa cum este prevăzut în contractul de management, urmând ca după 1 august să intru în concediul de 15 zile, care mi se cuvin în urma celor şapte luni lucrate, şi apoi să-mi încep activitatea la Teatrul « Excelsior ».

Sunt 19 ani de când sunt aici. Mi-e şi greu, dar totodată mă şi bucur, e un pas important pentru mine din punct de vedere profesional, managerial, e un pas important şi vreau să vă asigur că întotdeauna mă voi gândi la Teatrul Municipal « Bacovia », unde mi-am început cariera şi datorită căruia am reuşit să fac următorul pas. Am crezut şi cred foarte mult în teatru, şi ca instituţie de corijare şi ca instituţie de terapie şi ca instituţie de cultură », a mai spus Adrian Găzdaru reprezentanţilor presei.

În finalul întâlnirii, managerul Teatrului Municipal « Bacovia » a transmis un mesaj şi publicului băcăuan, pe care l-a « simţit aproape » timp de 19 ani, atât din postura de actor, cât şi din cea de manager.

« Pentru publicul băcăuan mesajul e următorul : să iubească la fel de mult teatrul, poate chiar mult mai mult decât l-a iubit până acum, să fie alături de teatru, să vină să vizioneze spectacolele teatrului. Cu siguranţă, indiferent cine va veni în locul meu la conducerea Teatrului, va şti să monteze spectacole pentru toate palierele de public, aşa cum am încercat şi eu. În Teatrul Municipal « Bacovia », fiecare om, din colectivului, artistic, tehnic şi administrativ, este dedicat teatrului”, a încheiat discursul său către jurnaliştii băcăuani managerul Adrian Găzdaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin