24.03.2014

Iar despre serviciul de taxe si impozite

Intr-un comunicat de presa primit de la primarie, aflu ca Direcția de Impozite și Taxe și Locale Bacau are deschis in plus, 10 ore in aceasta luna aglomerata. Ca proaspat platitor al taxelor locale, va spun de la sursa, ca exista maxim 7 ghisee de incasare. Dar nu simultan, de exemplu dupa-amiaza exista doar 2 ghisee. Desi, in cele scrise mai jos, suna pompos ca s-au anulat concediile de odihna, (nu inteleg cu s-ar putea da concedii in cea mai aglomerata luna si cu atati functionari) problema cozilor este din numarul jenant de mic de functioari si ghisee. 

Mai pe larg> (DITL) va avea program de lucru cu publicul și în zilele de sîmbătă, 22 martie și sîmbătă, 29 martie 2014. Ghișeele vor fi deschise între orele 08.00 – 13.00, doar pentru persoanele fizice. 

În prezent, DITL funcționează la capacitate maximă, pentru e evita aglomerația specifică
sfârșitului lunii martie, mai exact cu șase ghișee pentru persoane fizice și două ghișee pentru persoane juridice, fiind anulate toate concediile de odihnă programate în această perioadă.  

Aglomerația de la ghișee este specifică în această perioadă  ca urmare a faptului că persoanele fizice beneficiază de o reducere de 10% a taxelor și impozitelor locale dacă le achită până pe data de 31 martie 2014. Suplimentar, printr-o decizie a Executivului local, persoanele juridice beneficiază de o reducere de 25% a impozitelor pe clădiri, dacă acestea sunt achitate tot până la 31 martie.

Reamintim faptul că din acest an este operațional și sistemul de plată a taxelor și impozitelor locale în sistem online, accesând site/ul www.ghiseul.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin