24.03.2014

De ce mai insista cu "Casa Alecsandri"?

Recent am vorbit cu cea care detine actele de proprietate a casei asa zise Alecsandri. In urma unor cercetari amanuntite in arhive, s-a descoperit ca Alecsandri nu a locuit niciodata acolo, ci a fost o eoare de scriere in acte. A aparut si o carte pe aceasta tema. Am inteles ca i s-a adus la cunostinta si profesorului universitar, Ioan Danila, pe care-l respect dealtfel. Dansul fiind cel mai mare aparator al mostenirii scriitorului. Dar nu inteleg de ce mai insista cu casa, deoece am gasit un nou material, postat recent pe acest subiect.

Am trecut sa vad cu mai arata casa, si e in stare avansata de degradare, existand posibilitatea prabusirii in orice moment.



La aceasta descoperire, se mai adauga placa memoriala ce se afla si acum pe Casa de Cultura, unde scrie ca acolo a fost locul lui Alecsandri. Ca sa nu mai spun ca daca ar fi cumparata casa, s-ar demola si s-ar reconstrui, lucru ce mi se pare inutil in cazul ca s-ar fi adoptat restaurarea. Dupa toate aceste dovezi ca acea casa nu apartine lui Vasile Alecsandri, mai au rost aceste demersuri? Nu e mai important adevarul? O fi orgoliile atat de mari?

Iata si materiualul despre care va vorbeam:



Despre casa am mai scris in prima zi a lui 2011 cand a luat foc. Stirea a fost preluata la nivel national. Chiar si profesorul Danila a fost prezent la fata locului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin