31.03.2014

Expozitie unicat la Muzeul de Ştiinţele Naturii Bacau

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău organizează Miercuri, 2 aprilie 2014, ora 11°° la sediul din strada Aleea Parcului, nr. 9 Vernisajul Expoziţiei itinerante „Natură metalo-ceramică”

Vizitatorii acestei expoziţii vor avea ocazia să admire creaţii artistice inedite executate de artistul Oleg Fulga. Vor fi expuse 59 de piese, reprezentări ale unor forme din natură, mitologie, istorie, simbolistică, realizate din materiale utilizate în tehnica dentară (ceramică şi metale) şi 6 lucrări cu ornamente ceramice pe dinţi.

Tehnica utilizată de autorul creaţiilor este unică în lume şi a fost recunoscută prin acordarea de premii la
concursuri naţionale şi internaţionale. În anul 2011 pentru lucrarea „Fluture pe dinţi”, a primit premiul II la Congresul „Zilele tehnicii dentare”, care a avut loc la Sinaia. La concursul internaţional de creaţii artistice din ceramică „Live Interactive Veneering Arts”, care s-a desfăşurat în anul 2013 în Germania, lucrarea „Crin în ceramică” a obţinut premiul I.

Ambele lucrări premiate vor putea fi admirate în expoziţia noastră, alături de alte piese asemănătoare. Piesele au fost şi în trecut parte a unor expoziţii organizate la Muzeul de Istorie din Galaţi în colaborare cu Muzeul de Artă Galaţi, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi precum şi la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării Tulcea.

 Pentru public, vizitarea expoziţiei reprezintă o ocazie de a admira piese unicat, cu valoare artistică, executate din materiale neconvenţionale. De asemenea, publicul poate vizita şi celelalte expoziţii de la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” din Bacău din Aleea Parcului nr. 9.

Expoziţia este deschisă publicului începând cu data de 2 aprilie 2014 Program de vizitare: 8°°-16°° Preţ bilete intrare: Individual: 4 lei Elevi, studenţi (grup şi individual): 1 leu Pensionari: 2 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin