26.03.2014

Dramaturgistii Galei Star

 Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă, ediţia I, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, Bacău, în cadrul Galei „Star” 2014, a stabilit nominalizările pentru premiu. Dramaturgii Valentin Nicolau şi Radu Macrinici şi criticul de teatru Doru Mareş, secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, membrii juriului actualei ediţii a concursului, au acordat cele mai multe voturi monodramelor „Ziua în care am divorţat”, de Ştefan Caraman, „Mi-e frică”, de Mihai Ignat, şi „Monolog în doi cu moartea la uşă”, de Mircea M. Ionescu.

Acestea au fost selectate din 33 de texte înscrise în competiţie de autori dramatici din
întreaga ţară. Premiul pentru Dramaturgie oferit de Teatrul Municipal „Bacovia” va fi anunţat marţi, 8 aprilie 2014, în cadrul festivităţii de decernare a Premiilor Galei „Star”.

 În urma evaluării textelor înscrise, juriul a decis să acorde, de asemenea, un Premiu special pentru dramatizări, pentru textul „Menage à trois”, realizat de Edith Negulici, după romanele „Trois” şi „Iubire”, de Julian Barnes. Concursul a fost deschis tuturor dramaturgilor din expresie română, textul putând fi piesă de teatru originală, dramatizare, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin