14.03.2014

Ce a mai facut Crucea Rosie Bacau

In afara faptului ca i-am prins oferind flori prin oras, (foto 1), echipa Crucii Roșii Bacău, alături de reprezentanții marketurilor Carrefour, au făcut sâmbătă, 8 martie, o bucurie doamnelor de vîrsta a –IIIa aflate în evidența organizației.
 
Directorii magazinelor Carrefour din Bacău, impresionați de drama prin care trec aceste doamne, de cele mai multe ori singure, nevoiașe și doborâte de boală, au dorit să le lumineze puțin o zi specială. Astfel, însoțiți de voluntarii și angajații Crucii Roșii Bacău, au mers sâmbătă la aproximativ 20 de bătrâne cu flori și pachete cu alimente, fructe, ciocolată și altele.

Noi sesiuni de Drept International Umanitar în școlile din Bacău

Voluntari ai Crucii Roșii Române, filiala Bacău, au mai susținut în cursul lunii martie noi sesiuni de
Drept Internațional Umanitar în cadrul Colegiului Național Gheorghe Vrănceanu, clasele a VI-a și a VII-a, precum și în cadrul școlii Mihai Drăgan.


Dreptul internaţional umanitar reprezintă un ansamblu de reguli care din considerente de ordin umanitar caută să limiteze efectele unui conflict armat. Dreptul internaţional umanitar protejează acele persoane care nu participă sau care nu mai participă la ostilităţi şi restricţionează mijloacele şi metodele de război.

Totodată, elevii sunt învățați să respecte valori fundamentale, precum solidaritate, umanitate, respect. Modalitatea de predare este una interactivă, copiii participând la aplicațiile desfășurate în clasă. Voluntarii Crucii Roșii Bacău au început de aproximativ un an să predea aceste noțiuni elevilor și ne bucurăm să constatăm că aceștia sunt foarte implicați și dornici să afle cât mai multe noțiuni despre Dreptul Internațional Umanitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin