14.10.2011

PSD mosoara glicemia bacauanilor

Organizatia Judeteana PSD Bacau in parteneriat cu Asociatia „Scoala pentru Sanatate” va demara sambata si duminica o actiune de testare gratuita a glicemiei in judetul Bacau. La aceasta actiune vor participa Eurodeputata PSD, doamna Daciana Sarbu, deputatul PSD domnul Nicolae Banicioiu si Presedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea. Cu aceasta ocazie vor fi impartite materiale informative privind hrana sanatoasa si un regim alimentar echilibrat.

Toti cei interesati sa-si testeze gratuit glicemia si tensiunea arteriala sunt asteptati in municipiul Bacau, sambata
15.10 intre orele 08.00-11.00, la Piata Sud in perimetrul Halei de Flori si duminica in acelasi interval orar (08.00 – 11.00) in comuna Racaciuni, zona Targului local.

Numarul real al pacientilor cu diabet zaharat in Romania este de peste un milion. Aproape jumatate de milion de persoane inca nu stiu ca sufera de aceasta boala. In fiecare an sunt depistate aproximativ 80.000 de cazuri noi. In 20 de ani, numarul bolnavilor de diabet se va dubla din cauza stilului de viata sedentar combinat cu o alimentatie bogata in calorii.


“Alimentatia nesanatoasa provoaca afectiuni grave unui numar mare de romani. Din pacate, foarte multi nu stiu ca sufera de aceste afectiuni, sau nu au aflat ca ele au legatura cu alimentatia. Vrem sa-i ajutam in primul rand sa invete cum sa previna aceste boli, prin schimbari simple de nutritie si de stil de viata. Iar pentru a depista posibila amenintare a diabetului, totul incepe cu un simplu test de glicemie”, spune Daciana Sarbu, membru in Comisia de Sanatate publica a Parlamentului European si fondatoare a Asociatiei Scoala pentru Sanatate.


“In multe cazuri oamenii nu–si dau seama ca au diabet, pentru ca nu doare si nici nu are simptome usor de recunoscut. Daca boala e depistata la timp, ea poate fi tinută sub control mult mai usor. Aceste analize sunt absolut necesare pentru descoperirea problemelor, din pacate insa ele sunt costisitoare, iar in Romania nu se acorda deloc atentie ingrijirilor pentru diabetici. De aceea, incercam sa fim noi de folos cat mai multor oameni, prin forte proprii”, subliniaza Nicolae Banicioiu, care este si medic.

Anul trecut, Daciana Sarbu a demarat si turneul national “Hrana desteapta pentru copii sanatosi”, cu scopul de a a sprijini parintii din Romania in efortul de a invata principiile nutritiei sanatoase, in beneficiul copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin