22.10.2011

Cercetasii va invita la proiectul “Bacăul este un muzeu”

Sâmbătă, 22.10.2011, ora 10.00, la Colegiul “Mihai Eminescu” Bacău, membrii sucursalei “Insula cercetaşilor”, Organizaţia Naţională Cercetaşii României împreună cu conducerea colegiului organizează concursul “Bacăul este un muzeu”. Concurenţi vor fi chiar elevi ai Colegiului “Mihai Eminescu”.
Tema proiectului este aceea a redescoperirii valorilor artei şi culturii printr-o activitate non-formala, realizată într-un proces educativ participativ.

Proiectul doreşte să cultive spiritul cultural naţional, în rândul tinerilor din Bacău şi să îi ajute să descopere
valorile culturale şi istorice mai sus amintite.

Proiectul este un eveniment în urma căruia tinerilor li vi se vor face cunoscute prin prisma creativităţii şi viziunii lor, elementele culturale definitorii ale oraşului şi reperele specifice ale acestuia.

Tinerii se vor întâlni în curtea liceului, vor afla ce au de făcut de la organizatori, se vor împărţi pe grupe mici. Vor primi plicuri cu provocări şi timp de 3 ore vor străbate principalele obiective ale Bacăului pentru a îndeplini provocări.

Cercetăşia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor şi idealurilor formulate în lucrarea “Scouting for Boys”, scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea iniţială nu a fost aceea de a crea o organizaţie pentru tineret, ci mai degrabă de a promova nişte idei pentru educarea caracterului aşa-zis “de cercetaş” – pe care apoi, organizaţii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), să le preia şi să le adapteze programului propriu. În 1922 Asociaţia Cercetaşii României devine membru fondator al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti. În prezent, în România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 63 de filiale.

Un comentariu:

LinkWithin