05.05.2010

Am sărbătorit ziua bărbatului în... Covasna

De mic copil am oferit flori mamei, surorii sau prietenei cu ocazia Zilei Internationale a Femeii. Ziua Bărbatului nu am sărbătorit-o niciodată, mai ales că e relativ  nou înființata în România.

Desigur, întâmplarea a făcut ca această zi să fie sărbătorită deoarece am mers cu jurnalistii, in frunte cu  Președintele Consiliului Județean Bacău Dragoș Benea, la o pensiune in județul Covasna. Abia in microbuz ne-am dat seama că eram numai bărbați, prilej cu care am decis să sărbătorim ziua bărbatului.

Președintii de C.J. din Bacau si Covasna


Ajunși la destinație am fost întâmpinați cu bucate tradiționale, pâine unsă cu untură si presărată cu ceapă verde sau boia și  palincă cu prune uscate.

Azi, când am primit cartea de vizită a Presedintelui Consiliului Județean din Covasna, Tamas Sandor, am descoperit că pe stema Covasnei se află și o inimă....și nu oricum, ci pe o sabie...interesant....poate-mi si explică cineva semnificatia ei.


Stema Covasna

2 comentarii:

  1. Catalin Stanoiu06.05.2010, 14:22

    Inima e de ungur, sabia e romaneasca! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mesajul stemei, ce include un braţ înarmat cu o sabie pe care se află o inimă, acestea fiind încadrate de soare şi luna, poate fi tradus şi în felul următor: "Îmi dau şi viaţa pentru judeţul Covasna".
    Stema asta îi reprezintă mai mult pe unguri decât pe românii din Covasna:
    Preşedintele Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna şi Harghita a explicat că românii din Covasna ar fi vrut ca stema judeţului să conţină măcar un singur element care să-i reprezinte şi pe ei, dar, potrivit sursei citate, propunerea a fost respinsă de consilierii judeţeni UDMR cînd s-a dezbătut varianta finală a proiectului de stemă.
    Poţi citi mai mult pe:
    http://www.cotidianul.ro/icoane_rusesti-30844.html

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin