03.05.2010

Biblioteca Vie sau Omul Carte în Bacău

Detinuti- terifianti, functionari publici - birocratici si nepasatori, voluntari internationali - fara grija, homosexuali- obsedati sexual, persoane cu dizabilitati - fara vise, artisti – pierde vara...!

Te-ai surprins vreodata gandind in asemenea tipare despre diferite persoane din jurul tau? Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?
Va asteptam sa aflati direct de la ei ce traiesc, ce simt, ce cred!

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - dumneavoastra, ca cititor, puteti imprumuta o carte pentru o perioada limitata de timp (40 minute). Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.


In cadrul acestui proiect am primit si eu invitatia  de a fi ''Carte - Jurnalist''

Cand se desfasoara Biblioteca Vie in Bacau?

Biblioteca vie se deschide in Bacau in perioada 4 – 7 mai intre orele 14.00 –18.00 la Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza" Bacau, din Str. Aleea Parcului, Nr. 9. Luna Cartilor Vii se organizeaza in alte 9 orase: Bucuresti, Timisoara, Arad, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Craiova, Tulcea, Piatra Neamt, Medias.

Biblioteca Vie reuneste pe rafturile sale carti dintre cele mai intersante care va asteapta sa pasiti in lumea lor fascinanta si sa le cunoasteti mai bine. Vino si Ia-ti permis la Biblioteca Vie!

INTRAREA ESTE LIBERA !

Scopul Bibliotecii vii?

Biblioteca Vie isi propune sa
promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.


Peste 20 de CARTI VII va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor.

Asociatiatia ART Fusion organizeaza Biblioteca Vie in perioada Aprilie – Mai, in 10 orase din Romania in cadrul “Lunii cartilor vii”. Alaturi de 9 organizatii partenere, Asociatia ART Fusion va propune cititorilor romani sa rasfoiasca cele mai controversate carti vii ale momentului.

Asociatia A.R.T. Fusion a implementat in decursul anului 2009 cinci Biblioteci Vii! Peste 150 de carti si 2000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie in 2009.

Proiectul BIBLIOTECA VIE este o initiativa a unui grup de tineri din cadrul
Asociatiei A.R.T. Fusion realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Asociatii partenere in proiectul “Biblioteca Vie: Primaria Medias, Federatia Organizatiilor din Regiunea Ciuc, Asociatia Career Pass, IntergED, Centru de Resurse Economice si Educatie, Asociatia Centrul European pentru Diversitate, Asociatia pentru Integrare Europeana Quiz.

2 comentarii:

LinkWithin