05.05.2010

Parcul Trandafirilor a găzduit Ziua Mondială a Astmului

Crucea Rosie Bacau impreună cu GlaxoSmithKlein si Spitalul de Pneumoftiziologie a organizat in Bacău Ziua Mondiala a Astmului

Astfel, Crucea Rosie impreuna cu partenerii au montat un cort in Parcul Trandafirilor, iar echipa formata din voluntari si medic (dna dr. Cristina Rusu de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau), in perioada orara 10-14,00, au realizat activitati de promovare a importantei sanatatii plamanului prin distribuţia de pliante si realizarea testelor de spirometrie puse la dispozitie de GSK pentru cetateni, in vederea depistarii astmului.
Au fost realizate 100 teste pentru băcăuani iar alti 500 si-au masurat tensiunea arteriala.
Activitatea face parte din sirul de actiuni propuse in Luna Mai-Luna Crucii.In scurt timp va vom trasmite calendarul actiunilor pentru Luna Crucii Rosii.


Forumul International al Societatilor Respiratorii a desemnat anul 2010 ca fiind
Anul Plamanului, in semn de recunoastere a faptului ca sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera in fiecare an de boli respiratorii cronice ce pot fi tratate si prevenite.

Scopul acestui An al Plamanului este sa modifice modul in care oamenii se gandesc la plamanii lor. Dat fiind ca sunt sute de milioane de oameni din intreaga lume care sufera in fiecare an de boli respiratorii, este vitala cresterea importantei sanatatii plamanului.

Sanatatea plamanului a fost neglijata mult timp in agenda publica.
Bolile de plamani, incluzand astmul si BPOC cauzeaza mai mult de patru milioane de decese in fiecare an, cu toate ca majoritatea bolilor de plamani pot fi prevenite.

Din sirul de actiuni propuse pentru marcarea acestui an, este si ziua de 4 mai, Ziua Mondiala a Astmului, zi marcata in Bacau de Crucea Rosie, GlaxoSmithKline si Spitalul de Pneumoftiziologie. Acest eveniment anual international este sponsorizat de G.I.N.A (Global Initiative for Asthma- Initiativa Globala pentru Astm), avand ca scop principal cresterea nivelului de informare si a nivelului de ingrijire medicala cu privire la astm.

Astmul reprezinta o problema majora de sănătate publică la nivel mondial, iar prevalenţa sa este in creştere. Numărul de pacienţi care sufera de astm, este important sa se urmarească atingerea unui bun control al bolii printr-un parteneriat strâns medic-pacient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin