25.11.2009

Tăiem brazii iar ?

Mai este o luna pana la Craciun. Mai nou, s-a impamantenit ideea ca nu e Craciun daca nu ai brad in casa. Ca un paradox, simbolul vietii, bradul mereu verde este taiat si devine element decorativ facandu-i pe oameni sa traiasca spiritul Craciunului. Cresc 10-20 de ani, ne bucura cateva zile, dupa care ii aruncam. Oare acesta sa fie spiritul Craciunului?

Urmariti cu atentie cele trei filmulete:

7 comentarii:

  1. Auzi, inundatiile nu vin de la taiatul brazilor de Craciun, ci de la mafiotii care defriseaza abuziv padurile. Alunecarile de teren se petrec din alte motive nu din cauza a 300 de brazi taiati de Craciun. In rest, ramane de discutat cat de crestinesc e bradul de Craciun, daca vrei, dar nu in ideea propusa de tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. "In Romania se fura tot...de la bani la libertate!"

    RăspundețiȘtergere
  3. @ sceptik

    1. Brazii fac parte din padure

    2. Se pare ca nu ai urmarit niciun filmulet, dar ai dat comment.....ca in filmulete ai fi vazut ca e vorba de mii de brazi, numai intr-un loc, inmultit cu numarul pietelor din Romania, rezulta zeci de mii de brazi, si tu aberezi cu 300........

    3. Ideea nu e propusa de mine, ci de mii de oameni, si a fost ilustrata mai bine de Pro TV si altii. Si mie imi place bradul de Craciun, dar situatia in care ne aflam, ar trebui sa ne mai puna pe ganduri cand taiem copacii. Tarile civilizate nu mai taie de mult brazii, ii vand in ghivece iar apoi ii replanteaza. E foarte simplu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Exista oameni ca "sceptik" limitati doar la o idee fixa perceputa de ei.

    @Inimabacaului : Da...pacat ca nu facem parte din acele tari civilizate. 90 % dintre romani au o gandire primitiva.

    RăspundețiȘtergere
  5. sincer nu ma asteptm tocmai sceptik sa zica asa ceva....

    RăspundețiȘtergere
  6. ce-ati patit fratilor? am zis 300 ironic, stiu ca sunt mult mai multi.

    da e trist ca se defriseaza, dar de ce nu mergi sa filmezi miile de hectare defrisate nu an de an (de Craciun) ci zi de zi de mafiotii din industria lemnului. Eu am niste padure la tara, pe hartie. Daca veniti sa va arat e teren arabil. Si nu cred ca acei copaci au fost taiati pentru Craciun. Iar ca mine sunt mii si mii de cazuri in toata tara.

    Iar ca sa folosesc o expresie in ton cu mesajul: voi nu vedeti padurea de... copaci. Foarte bine ca militezi impotriva defrisarilor, dar de ce incepi tocmai cu acest 5% si nu lovesti unde trebuie? Post-ul tau nu are ecou, poate de aia ai si scris. Dar ia sa scrii despre furturile din paduri, sa vezi ce belele iti iei pe cap.

    Sincer, nu ma asteptam sa preluati idei fara sa le rumegati. Cati isi permit un brad de Craciun? Sa fim seriosi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar nu a spus nimeni ca nu se defriseaza in masa. Nu poti sa faci ironii gen 300, pentru ca e o problema foarte serioasa.
    Eu am tras un semnal de alarma pentru noi toti, ca avem puterea de a nu cumpara brazi taiati. Cat despre defrisarile in masa nu avem noi astia de rand ce sa facem, pentru ca e o intreaga mafie, incluzand si statul. Toata lumea stie asta.

    Foarte multa lume isi permite un brad de Craciun. Ca nu-i o avere. Am vazut multi oameni saraci care au cumparat pentru copii, ca sa le faca o bucurie.

    Daca altii taie si fura, nu insemna ca trebuie sa fim de acord cu asta, sau sa nu spunem nimic, pentru ca altii fura mai mult, iar miile de brazi de Craciun, nu-s chiar asa importante. Orice copac e important si va fi.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin