22.11.2009

Biblioteca judeteană a prins culoare

Nu stiu cati dintre noi stiu, dar cladirea din imagine este cea mai veche din Bacau, desigur daca nu punem in calcul Biserica Precista. Construită initial ca si casa de locuit, a avut mai multe functii, devenind in timp sediul Primariei si ulterior bibliotecă.
Pentru mine cel putin, ca iubesc Bacaul de altadata, este o bucurie sa vad cum urmele din trecut renasc la viata, tinand cont ca au mai ramas foarte putine. Cele mai cunoscute sunt: Biblioteca Judeteneana (foto), Teatrul municipal, Biserica Sfantul Nicolae, Palatul municipal, Casa Sterian, si ar mai fi cateva case de pe strada Bacovia, Cuza Voda si Titulescu. Asta e tot ce ne-a ramas din Bacaul de altadata....

Stadiul lucrarilor in momentul de fata:



10 comentarii:

  1. schimba mult din infatisarea centrului si culoarea a fost aleasa perfect !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa nu mai prinda culoare de Graffiti

    RăspundețiȘtergere
  3. dar cum a zis ozn...pacat mare ar fi sa se strice cu graffitiu...

    dar cum e la romani obiceiu...nush daca ii dau o luna intacta inainte sa apara prima mazgalitura

    RăspundețiȘtergere
  4. apel catre cei care respecta valoarea istorica a acestei case- monument:pledati[ catre cei care au autorizat restaurarea] pentru o imagine civilizata,niciodata biblioteca nu a fost galbena...sunt accente de galben ostentativ si stresant,deloc in spiritul centrului civic al Bacaului...!

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost vreodata biblioteca galbena...?s-a obtinut o imagine ostentativa si stresanta.!In autorizatia eliberata de Primaria Bacau nu exista o asemenea varianta...Profesionistii in ambientul urban nu spun nimic ?Copiii bacauani percep totul ca un lucru potrivit , dar e o pacaleala...!Pacat...!

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost vreodata biblioteca galbena ? obositor, un galben necaracteristic arhitecturii acestei zone;profesionistii nu sunt implicati, copiii bacauani percep imaginea aceasta ca un lucru bine facut...dar nu este asa,autorizatia de construire nu contine asemenea solutie avizata !

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ''maria'' biblioteca inainte era galbena. Am un articol preagatit cu poze cum era inainte, si cand am sa-l public ai sa te convingi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar iar repetam aceleasi lucruri? Ti-am spus ca ai sa vezi pozele. Si arata-ne si noua autorizatia de la Primarie, ca sa ne convingem. Ca la faza cu copiii, nu o inteleg ! Care copii?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu tin minte biblioteca crem-galbena in exterior (cel putin asa era in anii '90). Dar in afara de o revopsire exterioara, s-a mai redeschis cladirea? Exista planuri ceva?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin