12.11.2009

Gastro Show la Selgros Bacau cu Maestrul Jakob Hausmann

Maestrul Jakob Hausmann, cunoscut de la emisiunile televizate, a fost prezent astazi in Selgros Bacau, pentru o demonstratie in ale gatitului. A inceput prin a prezenta bucataria speciala si cum ar trebui sa arate, si a tinut o mica teorie despre responsabilitatea ce o are un gastronom. Desigur nu la noi, unde patronul pune profitul pe primul plan si clientul mai incolo.

Alaturi de maestrul Jakob si ucenicii lui, a fost si somalierul Titi Babusanu, director de marketing la Vinia Iasi, care a dezvaluit secrete ale vinului si modalitati de pastrare. S-a purtat un dialog continuu cu publicul, punandu-se intrebari de genul ''La masa se serveste un sigur fel de vin, daca sunt mai multe tipuri de mancare?'' O intrebare foarte buna, avand in vedere cunostintele noastre foarte scazute despre gastronomie.
Actiunea de astazi a vrut sa educe publicul si sa-l specializeze, mai ales pe cei care lucreza in domeniul culinar si turistic. S-au pregatit doua feluri de mancare si un desert. O omleta cu legume mexicane, felul doi un snitel milanez pe pat de spaghete si sos de rosii, dar si un desert (sabayon de capsuni). Cei prezenti au fost serviti cu preparatele facute dar si cu vinurile prezentate. Programul a fost bine organziat si o atmosfera deosebita, intretinund-o din cand in cand, cu cate un banc despre domeniul culinar. Personalul de la Selgros a servit cu briose cu ravase spectatorii, iar la sfarsit a cantat George Cojocarescu. Cred ca este prima manifestere de acest gen din Bacau, si sper sa mai fie.

Un mic video:



si cateva poze:

Maestrul Jakob Hausmann




Titi Babusanu

Un comentariu:

LinkWithin