13.02.2014

Deschiderea anului de pregătire la Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau

 Ieri, 11 februarie 2014, la sediul Centrului de Afaceri şi Expoziţional Bacău, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a noului an de pregătire pentru personalul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău ( 2014-2015). În alocuţiunea rostită de comandantul unităţii, domnul colonel Stan Ghiorghe, a fost subliniată importanţa deosebită a activităţii de pregătire continuă a personalului,creşterea nivelului de
profesionalism necesar îndeplinirii atribuţiilor şi sarcinilor specifice în domeniul apăr3ării ordinii şi liniştii publice, a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, proprietăţii publice şi private, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi ale altor încălcări ale legilor în vigoare, protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.

 De asemenea, au fost prezentate câteva repere din cadrul procesului permanent de pregătire profesională desfăşurat în cadrul unităţii noastre, premisa continuării formării unui personal valoros, prin  dobândirea  capacităţii de a face faţă noilor provocări generate de dinamica accentuată a climatului de securitate, ordine şi siguranţă naţională. A mai fost menţionat faptul că, pe lângă bagajul vast de cunoştinţe şi de deprinderi pe care an de an îl dobândesc, jandarmii  îşi vor dezvolta permanent valori precum onestitatea, corectitudinea, onoarea, spiritul camaraderesc, care îi  ghidează permanent  în activitate şi pe care sunt datori să le promoveze.

La activitate au participat şi reprezentanţi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru clarificarea unor aspecte de interes legate de intrarea în vigoare, începând cu data de 1 februarie 2014, a noilor coduri (Codul Penal şi Codul de Procedură Penală). *** Planificată diferenţiat, pe categorii de personal şi tipuri de posturi, pregătirea are la bază autoperfecţionarea şi studiul individual. Programul de pregătire elaborat la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău urmăreşte ca întreg personalul să cunoască şi să aplice legile, ordinele şi instrucţiunile în vigoare, să dobândească noi deprinderi şi să dezvolte cunoştinţele necesare îndeplinirii misiunilor din competenţă. În cadrul programelor de pregătire sunt incluse teme din diferite domenii (securitate naţională, tactica jandarmeriei, pregătire juridică, drepturile omului şi drept umanitar, intervenţie profesională), educaţie fizică, executarea unor şedinţe de tragere cu armamentul din dotare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin