10.12.2012

„Lumea poveştilor cu Leo”

Leo “Young&Smart” Club şi-a propus să aducă bucurie în sufletele copiilor mai puţin norocoşi din Bacău. Astfel, prin proiectul „Lumea poveştilor cu Leo” membri clubului s-au organizat în grupe şi au mers de luni, 3 decembrie până vineri, 7 decembrie la Centrul Norocel din cadrul Asociaţiei „Sprijin pentru Părinţi” Bacău, la Hospice Casa Albert din cadrul Asociaţiei „Lumina” şi la Centrul de primire a copiilor în regim de urgenţă din cadrul DGASPC Bacău, unde au încercat să îi facă pe copii să uite de suferinţele lor.

 Luni, marţi şi miercuri, grupele formate din
Georgiana Solomon, Cătălina Enachi, Răzvan Vamanu, Teodora Hogea, Victor Arhip, Doina Vîrlan, Alexandra Lungu, Măriuca Bursuc, Cătălina Popa, Mircea Rorich, Teodora Andronic, Ioana Dospinescu şi Mădălina Vlasie au fost în vizită la Centrul Norocel unde au petrecut două ore pe zi cu copiii nevăzători din clasele primare. „Am fost la Centrul Norocel unde am cunoscut câţiva dintre copiii nevăzători aflaţi în grija personalului de acolo. Am fost impresionată de modalitatea prin care copiii cu un handicap major, reuşesc să se descurce singuri, încercând să înveţe şi să ducă o viaţă normală. Pe tot parcursul vizitei am primit nişte măscuţe ce ne acopereau ochii, cu scopul de a "experimenta" cum este să nu ai văz. Experienţa a fost cu siguranţă una benefică pentru mine şi colegii mei.” spune Doina Vîrlan.

Răzvan Vamanu şi-a împărtăşit de asemenea parerea: „ La centrul Norocel am interacţionat cu copiii orbi şi am făcut diferite activităţi cu ei - am cantat colinde, am dansat şi ne-am jucat. A fost frumos şi impresionant. De-abia aştept să merg din nou !”

Joi, Luca Şova, Teodora Neguriţă, Teodora Iacob, Aura Şova şi Andreea Anghel au fost în Luncani, la Casa Albert, care adăposteşte copii şi adulţi cu diferite probleme. Cei cinci au petrecut câteva ore citindu-le celor mici poveşti de Crăciun şi jucându-se cu ei. „Joi, 6 decembrie am vizitat Casa Albert, unde am întâlnit un grup de copii cu probleme motorii, de vorbire sau chiar psihice. Vreau să spun că am rămas şocat de faptul că fiecare dintre aceştia oferea, în felul său, o atenţie impresionantă povestirii cu care, eu şi colegele mele, am încercat să îi facem să simtă dulceaţa sărbătorilor de iarnă, aşa cum şi noi o simţim. După părerea mea, prin această activitate am reuşit să aducem o picătură de fericire în vieţile câtorva copii care chiar au nevoie de aşa ceva. Am rămas impresionat de faptul că o poveste simplă despre Moş Crăciun poate aduce atât de multă speranţă unui suflet trist.” susţine Luca Şova.

Vineri, Maria Palade, Alexandra Leonte, Paula Cazacu, Cristiana Moroz şi Mădălin Marin au mers la Centrul de primire a copiilor în regim de urgenţă, unde au încercat să alunge tristeţea din sufletele copiilor cu diferite probleme. Maria Palade spune: „ Am fost la Centrul de primire a copiilor in regim de urgenţă, unde am avut ocazia să înveselim câţiva copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Am făcut diferite jocuri şi au fost foarte încântaţi de ele, am cântat, le-am citit poveşti . A fost o experienţă nemaipomenită din care am învăţat că toţi copiii au dreptul la o copilărie fericită şi că în lume există copii ce cunosc lipsa unei familii care să îi ocrotească şi să îi iubească. Toţi aceşti copii au nevoie de ajutorul şi de sprijinul nostru !”.

 De asemenea, cu ocazia sărbătorii de Moş Nicolae, pe 6 decembrie Leo Young&Smart Club le-a dăruit copiilor din aceste centre dulciuri pentru a le face soarta mai dulce măcar pentru o zi.Sperăm ca prin micile noastre eforturi să îi facem pe aceşti copii să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă, la fel cum o facem şi noi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin