10.12.2012

Incendiu la Hidroconstructia

 Duminică, 9 decembrie 2012, la 19.24, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la o hală aparţinând S.C. Hidroconstrucţia S.A., din municipiul Bacău, strada Izvoare.

Aceasta era compartimentată în 3 spaţii: staţie ITP, atelier confecţii metalice şi magazie materiale. Intervenţia s-a desfăşurat cu dificultate, deoarece în interiorul atelierului erau depozitate tuburi de oxigen care în urma incendiului au explodat.

 La locul intervenţiei s-a deplasat şi o echipă din cadrul S.C. E-On Electrica, care a sistat alimentarea cu energie electrică în zona obiectivului afectat şi o echipă din cadrul S.C. E-ON Gaz. La ora 22.15 incendiul a
fost lichidat. În urma incendiului au ars 600 mp acoperiş hală industrială, cu destinaţia staţie ITP, atelier de confecţii metalice şi magazie de materiale diverse, aparatura specială din staţia de Inspecţie Tehnică Auto, utilaje şi materiale din atelierul de confecţii metalice şi magazie. În magazia de materiale se aflau depozitate 28 tuburi de oxigen (18 pline şi 10 goale) şi 8 tuburi de acetilenă. Pe timpul incendiului un număr de 7 tuburi de oxigen au explodat, favorizând dezvoltarea incendiului. În urma incendiului şi a exploziilor produse nu s-au înregistrat victime din rândul personalului participant la intervenţie sau a civililor prezenţi la faţa locului. Pentru stabilirea cauzei producerii incendiului s-a constituit o comisie de cercetare formată din specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Pentru lichidarea incendiului, au acţionat 5 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., încadrate cu un ofiţer şi 23 subofiţeri;

Acţiunile de intervenţie au fost coordonate de grupa operativă a unităţii, compusă din 7 ofiţeri şi 3 subofiţeri, cu 3 autoturisme, sub conducerea domnului general de brigadă Simionescu Mihai – inspector şef al I.S.U.J. Bacău. Din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. Amurco S.R.L. Bacău, la locul producerii incendiului s-a deplasat în sprijin o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu 3 pompieri civili. Hala, cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp, construită pe structură metalică, cu pereţii din lemn şi acoperiş din astereală de lemn cu învelitoare din tablă era amplasată în Şantierul nr. 3 al S.C. Hidroconstrucţia S.A. Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin