04.12.2012

Crucea Rosie Bacau il ajuta pe Mos Craciun

Crucea Roșie Bacău  continua munca în folosul comunității, pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun să împartă cadouri familiilor, copiilor și persoanelor nevoiașe din localitățile: Onești, Slănic Moldova, Oituz, Moinești, Comănești, Corbasca, Răcăciuni, Colonești, Răchitoasa, Plopana, Secuieni, Traian şi Bacău.

 „Ziua Internațională a Voluntarului” constituie un prilej minunat de conștientizare a importanței voluntariatului. Evenimentul din data de 5 decembrie, debutează cu o festivitate de premiere "Voluntariat pentru viață!", a celor mai activi și devotați voluntari, începând cu orele 16:00, la Restaurantul Vila Royal. De asemenea, în acest cadru festiv toți voluntarii se pot bucura de o petrecere cu muzică, karaoke, dans, concurs de Miss și Mister Voluntar al Crucii Roșii Bacău și jocuri interactive. Astfel, scopul
evenimentului din data de 5 decembrie este solidarizarea cu valorile comunităţii mondiale și locale, producerea schimbărilor dorite în conştiinţa individuală şi colectivă, odată cu aflarea avantajelor voluntariatului, evidențierea atât a rezultatelor obținute în urma desfășurării activităților din acest an, cât și reflectarea recunoștinței organizației față de voluntari, pentru a-i menține motivați și entuziaști.

 Pentru a reuși să facem mai multe și pentru a duce câte puțin din spiritul Crăciunului, Crucea Roșie Bacău a demarat în anul 2006, un proiect promițător - Caravana Moș Crăciun, ce s-a dovedit a fi de un real succes pe tot parcursul acestor ani. În acest sens, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România- Filiala Bacău, începând cu data de 04 decembrie, demarează a VI-a ediţie a proiectului Caravana Moş Crăciun, proiect ce presupune colectarea de resurse financiare, alimente greu perisabile, dulciuri, îmbăcăminte şi jucării provenite din donaţii/sponsorizări, în recipiente special amenajate în hypermarketuri și instituții de învățământ iar în preajma sărbătorilor aceste produse sunt distribuite persoanelor vulnerabile (1500 copii școlari și preșcolari, 300 persoane vârstnice şi 150 familii).

 Luna decembrie este dedicată bucuriei iar voluntarii se implică în campania de colectă de fonduri în hypermarket Real, școlile generale și liceele din județul Bacău, pentru sprijinirea în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun a tuturor beneficiarilor stabiliți în urma efecturăii de anchete sociale, la domiciliul acestora. La moment de bilanț, ne amintim cu plăcere că din totdeauna voluntarii contribuie în cea mai mare parte la îndeplinirea misiunii noastre de alinare a suferinței umane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin