13.12.2012

Ca la meteo - ultima prognoza

Potrivit prognozelor meteo actualizate, în judeţul Bacău, ninsorile vor înceta în jurul orei 24.00 si se vor opri în următoarele 2 zile şi 2 nopţi, când se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, până la -18°C, chiar -20° C.

  În aceste condiţii nefavorabile, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dispus restricţionarea circulaţiei pentru maşini de tonaj greu, pe drumul către Roman, până se vor debloca drumurile spre Suceava şi Iaşi, în puncte de pe raza judeţelor respective. Astfel, toate maşinile de peste 7,5 tone ce vin în această noapte dinspre Bucureşti şi merg spre Roman vor rămâne în Bacău până mâine dimineaţă.

Urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore, în judeţul Bacău, nu sunt drumuri blocate, însă a fost îngreunată circulaţia pe următoarele drumuri judeţene:
- DJ 252 între localităţile Bibireşti - Buhoci; - DJ 252 C între localităţile Corbasca - Gherdana; - DJ 243 B între localităţile Parincea - Năstăseni - Poieni; - DJ 241 F între localităţile Lehancea - Giurgiuana; - DJ 252 B între localităţile Viforeni - Bărtăşeşti.

Circulaţia a fost întreruptă, punctual, pentru scurt timp, pe tronsoane de drum judeţean în zona Traian, Lipova şi Corbasca, unde s-a intervenit operativ cu utilaje ale Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Pe drumul naţional DN 2, spre Vaslui, a fost trimisă, din dispoziţia prefectului Claudiu-Octavian Şerban, o autospecială cu răspânditor şi lamă pentru a interveni în deblocarea unei porţiuni aflate pe raza judeţului Vaslui la graniţa cu judeţul Bacău, în dreptul localităţii Dragomireşti.

 De asemenea, în această noapte se va acţiona cu toate utilajele Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi - Secţia Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pe toate drumurile din judeţ pentru degajarea zăpezii, în special pe tronsoanele de drum mai afectate, spre Roman şi Vaslui. Echipajele de intervenţie ale SMURD, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, sunt pregătite de acţiune operativă, în scopul salvării de persoane şi deblocării căilor de acces, iar Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spitalele din judeţ sunt pregătite pentru preluarea posibililor cetăţeni aflaţi în nevoie.

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat echipelor de intervenţie ale E-ON Electrica şi E-ON Gaz, să acţioneze operativ în caz de avarii, pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemelor de alimentare cu energie electrică sau termică. CET Bacău are asigurat necesarul de combustibil pentru alimentarea cu gaze naturale până în primăvară, în luna martie, în prezent nefiind probleme în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin