21.12.2012

Bilant la Prefectura

 Joi, 20 decembrie 2012, începând cu ora 1000, a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ ultima întâlnire ordinară a Colegiului Prefectural din acest an. La şedinţă, au participat, alături de prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu, membrii Colegiului Prefectural, Comisiei de Dialog Social şi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, conducătorii instituţiilor deconcentrate cele mai solicitate în această perioadă au prezentat
domnului prefect Claudiu Octavian Şerban situaţia la zi din domeniile sănătăţii publice, sănătăţii veterinare şi siguranţei alimentelor, gărzii financiare, protecţiei consumatorilor şi al situaţiilor de urgenţă, accentul a fost pus pe monitorizarea şi verificarea siguranţei alimentelor şi produselor comercializate în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, precum şi a unităţilor alimentare, pieţelor agroalimentare, lanţurilor de magazine, a restaurantelor şi unităţilor de cazare unde se vor organiza petreceri de Crăciun, pre-revelion şi revelion.

 Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat intrensificarea controalelor cu echipe mixte, în această perioadă când cetăţenii sunt expuşi mai multor factori care pot determina îmbolnăviri, din care, cei mai periculoşi sunt căderile masive de zăpadă şi apropierea sărbătorilor de iarnă. În altă ordine de idei, prefectul a solicitat cetăţenilor, prin mass-media, "să nu facă apeluri inutile la 112 într-o perioadă în care avem nevoie de toate maşinile, utilajele şi echipajele pentru intervenţii reale." De asemenea, a solicitat ca la Spitalul Judeţean de Urgenţă să fie asigurate, în această perioadă, gărzi cu medici de specialitate care să intervină în orice situaţie. A apreciat favorabil activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jasndarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, pentru intervenţia promptă şi eficientă în situaţii speciale determinate de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă.

În continuarea lucrărilor, subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu a mulţumit tuturor instituţiilor deconcentrate şi colaboratorilor, felicitând şi echipa din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău pentru activitatea desfăşurată în anul 2012. În încheierea şedinţei, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a mulţumit, la rândul său, celor care au înţeles să-şi facă datoria cu simţ de răspundere faţă de cetăţeni şi a ţinut să menţioneze că „în ciuda faptului că sărbătorile de iarnă bat la uşă, instituţiile statului trebuie să dea dovadă de rigoare şi trebuie să fie pregătite, mai ales în această perioadă, să răspundă prompt solicitărilor cetăţenilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin