01.11.2011

Un milion de stele

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, ora 17.00, organizațiile Caritas din România organizează simultan, în Bacau și în alte 30 de orașe din țară, cel mai amplu gest de solidaritate și generozitate față de familiile lovite de sărăcie.

Sub îndemnul “Vino” și „Aprinde o stea”, participanţii vor primi și vor aprinde lumânări într-un spațiu public, (Piateta Casei de Cultura )fiecare flacară reprezentînd simbolic o familie care se confrunta cu sărăcia şi marginalizarea socială. 


Peste 5 000 000 de romani trăiesc sub pragul sărăciei, conform Institutului National de Statistica,
dintre care peste 1 300 000 supravieţuiesc sub pragul sărăciei absolute. Hrana insuficentă și necorespunzăroare, condițiile precare de locuit, bolile, șomajul părinților, lipsa banilor pentru a asigura educația copiilor sunt cauze care pun în pericol exisența multor familii din România.

Campania Un milion de stele pentru familiile sărace face apel către publicul larg, mass-media, autoritățile centrale și locale să nu rămână indiferente la această situație, răspunzând activ la apelul de solidaritate lansat de Caritas prin participarea la eveniment și printr-o donatie la fața locului sau prin SMS la numarul 859, valabil intre 1-14 Noiembrie 2011, în rețelele Vodafone, Orange și Cosmote. Nu se percepe TVA.

Donațiile pe care le oferă vor fi folosite pentru a ajuta familiile sărace care trăiesc cu mai puțin de 260 RON pe lună pe membru de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin