13.01.2014

Sper ca e o gluma mutarea sediului de taxe si impozite

Cred ca Directia de Taxe si Impozite Bacau are o karma (destin) greu de dus. Dupa ce că ani de zile functionarii publici au stat in cașcarabetele alea de termopan, cu dosare ce cadeau pe tine printre culoarele institutiei, cu platitori ce se inchinau la ghișee, ca aceasta era pozitia daca doreai sa platesti taxele si amenzile, colac peste pupaza, directia se vrea mutată intr-o zonă unde nu ai un loc de parcare. Atentie, nu am spus locuri de parcare ci loc de parcare. Eu stau in zona si o stiu cu ochii inchisi, deci stiu ce vorbesc.

Locul nou unde se vrea mutata, este fostul Cinematograf Orizont, despre care am mai scris aici, aici  si despre starea lui actuala aici.

Nici nu ma gandesc la platitorii ce frecventeaza zilnic sediul de taxe, este deajuns sa ma gandesc unde parcheaza angajatii. Sa nu spuneti ca nu v-am zis!!!


Am facut un mic calcul, si in momentul de fata, directia de taxe, din centrul orasului are o parcare proprie de vreo 20-30 de locuri. Mai adaugi parcarea de peste drum de la ciupercute cu vreo 50 de locuri, stradutele adiacente, te duci la peste 100-150 de locuri de parcare. La cinema Orizont, exista 3 4 locuri in fata, iar in spate nu exista nicio parcare amenajata, iar spatiile dintre blocuri sunt pline mereu.

Ca sa va dati seama ce inseamna lipsa locurilor de parcare de acolo, langa cinema se afla Club 33. De ani de zile este de vanzare cladirea si nu se vinde, iar in partea dreapta era Mobexpert, care s-a inchis pana la urma. Este foarte greu sa tii afaceri in spatii imense fara locuri de parcare. Dar sa organizezi un serviciu
public cu o necesitate imensa de locuri de parcare este aberant. Fara amenjarea  unei super parcari, nici nu cred ca se poate discuta despre mutare.


O alta dilema ar fi de ce nu se renoveaza actula cladire, ca de bine, de rau are locuri de parcare sau ce se doreste să sa realizeze acolo. Din cate imi amintesc, cladirea apartine Consiliului Judetean. Sa fie asta vreo problema?

De exemplu la sediu de la Narcisa de la pasapoarte s-a facut treaba buna si moderna.

Doua lucruri sunt certe! Este extrem de necesar o imbunatatire in acest serviciu, dar  gandita din toate punctele de vedere si Cinematograful Orizont trebuie scos din starea jenanta in care se afla.

Primaria Bacau a preluat cinematograful Orizont de la Regia ”Romania-Film” in octombrie 2010 si intre timp pe fir a mai fost si o firma intermediara. Conform unui anunt publicat pe portalul de achizitii publice SEAP, municipalitatea Bacau a incredintat societatii Conextrust un contract de 45.000 de lei, in vederea realizarii studiului de fezabilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin