10.01.2014

Noutati la taxe si impozite Bacau

Program prelungit DITL, plata online, www.ghiseul.ro, reducere suplimentară 25% pentru persoanele juridice 

Direcția de Impozite și Taxe Locale va avea program de lucru cu publicul şi în zilele de sîmbătă, între orele 08.00 - 15.30, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. De asemenea, pentru a evita posibila aglomerare a sediului central al D.I.T.L., un ghiseu suplimentar a fost deschis la sediul II al Primăriei, în Piața Centrală, zilnic, între orele 08.00 - 15.00. La acest ghișeu se pot plăti doar
impozitele, alte plăți se vor face la ghișeele D.I.T.L., din strada Calea Mărășești, nr. 6. Băcăuanii care doresc să-şi achite taxele şi impozitele locale fără a se mai prezenta la ghişeele D.I.T.L. pot face acest lucru online, accesând site-ul www.ghiseul.ro.

 Sistemul permite plata online, în două variante, cu autentificarea utilizatorului şi fără autentificarea acestuia. În primul caz, solicitantul trebuie să ridice de la ghişeele D.I.T.L. un username şi parola aferentă, acestea fiind eliberate după prezentarea unei Cărţi de Identitate şi a unei adrese de email valabile.

 Cei care aleg sistemul de plată cu autentificare vor primi şi confirmarea imediată a plăţilor efectuate online. În cazul în care solicitantul alege plata online fără autentificare, atunci acesta poate plăti orice taxă, impozit sau amendă doar dacă ştie suma exactă.

 Şi în acest caz, cel care a făcut plata va primi confirmarea imediată. Sistemul se adresează tuturor persoanelor fizice din Bacău, iar pentru plata online nu se percepe comision, acesta fiind suportat integral de către Primăria Bacău.

 Până la data de 31 martie 2014, persoanele fizice beneficiază de o reducere cu 10% a impozitelor și taxelor locale, dacă acestea sunt achitate integral pentru anul 2014. Totodată, prin decizia primarului Romeo Stavarache, persoanele juridice din municipiul Bacău beneficiază de o reducere suplimentară cu 25% la impozitele pe clădiri, dacă acestea sunt achitate integral până la data de 31 martie, astfel că, pentru acestea, reducerea totala ajunge la 35%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin