Elevii de la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău au lucrat în vacanţa de iarnă pentru realizarea unor studii referitoare la infrastructurile turistice din România, axându-se în mod particular pe capacitatea acestora de a răspunde nevoilor persoanelor în situaţie de handicap.
Studiile realizate de către elevi au avut în vedere în special locaţiile parcurse de către aceştia împreună cu profesorii lor, în excursiile tematice
organizate în cadrul Proiectului bilateral cu finanţare europeană Comenius, intitulat „Natură şi handicapuri fără frontiere”, coordonat de doamna profesoară de Limba franceză, Ţârdea Diana. În plus, aceste lucrări ale elevilor, reprezintă unul dintre criteriile de eligibilitate pentru selecţia lotului de 20 de elevi care vor participa, însoţiti de 4 profesori, la mobilitatea din luna mai 2014, în Franţa.
Aşadar, elevii Colegiului „Grigore Antipa” Bacău, vor poposi la Lycée Professionnel Agricole Cahors le Montat, unde, timp de două săptămâni, vor fi integraţi la cursuri, stagii de practică, vizite de studii, excursii tematice şi numeroase activităţi extracurriculare. Programul mobilităţii din luna mai 2014 a fost fixat deja, în cadrul celei de-a treia mobilităţi, derulate în luna octombrie 2013, când 3 profesori ai Colegiului „Grigore Antipa” Bacău, Marin Irina, Vătămanescu Elena şi Ţârdea Diana, însoţiţi de directorul instituţiei, Vrînceanu Iulian, s-au deplasat la Lycée Professionnel Agricole Cahors le Montat din Franţa.
Produsele finale care vor rezulta în urma parteneriatului dintre cele două instituţii, se doresc a fi benefice la nivel macrocomunitar, căci efectele lor vizează nu doar mediul educaţional, ci şi comunitatea locală.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu