21.02.2013

Un nou sens giratoriu si noi lucrari de fluidizare a traficului

 Primăria municipiului Bacău va demara, în trimestrul al II-lea al acestui an, o serie de lucrări pentru fluidizarea circulației rutiere, pe Calea Mărășești. Astfel, pentru realizarea unui acces cât mai facil şi mai rapid atât la noul Spitalul Municipal cât şi la Spitalul Judeţean, mai ales la pavilioanele de urgenţă ale acestora, se va realiza o intersecție în sistem giratoriu pe Calea Mărăşeşti, între intersecţiile acesteia cu strada Spiru Haret şi strada 9 Mai, în dreptul Spitalului Municipal. Se va avea în vedere realizarea unei benzi de circulaţie care să nu intre în giraţie pe direcţia strada Spiru Haret – strada 9 Mai şi a unei benzi de acces în spital, dedicată doar ambulanţelor care vin din direcţia strada 9 Mai.

Totodată, partea carosabilă va fi lărgită pe tot sectorul cuprins între intersecţiile Căii Mărăşeşti cu străzile
Spiru Haret şi 9 Mai. Sistemul rutier propus pentru realizarea lărgirilor va fi realizat pe o suprafaţă de circa 1600 mp. Noile trotuare care vor fi înființate vor avea o suprafață totală de circa 700 de metri pătrați. În zona intersecției Calea Mărăşeşti cu strada Milcov se vor amenaja trei parcări ecologice, după cum urmează: - pe partea stângă a Căii Mărăşeşti, pe sensul Calea Republicii – centru, până la parcarea existentă (220 mp); - pe partea dreaptă a străzii Milcov, pe sensul I. L. Caragiale – strada Garofiţei, în dreptul magazinului Elvila (130 mp); - pe partea dreaptă a străzii Milcov, pe sensul I. L. Caragiale – strada Garofiţei, după traversarea străzii Calea Mărăşeşti (180 mp).

 În zona BRD, pentru reducerea numărului de autovehicule ce asteaptă la semaforul de acces de pe strada Erou Gheorghe Rusu pe strada 9 Mai (spre sensul de mers către București) se va crea posibilitatea de viraj numai la dreapta, evitând staţionarea la semafor, prin crearea unei benzi suplimentare. Pentru evitarea staţionării la semafor a autovehiculelor ce virează la dreapta de pe strada 9 Mai pe strada Erou Gh. Rusu (spre Casa de Cultură) se va crea o bandă suplimentară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin