02.02.2013

FooDrinks la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

 Proiectul FooDrinks - Quality Food & Drinks European Training Plan, finanțat prin programul Long Life Learning, subprogramul Leonardo da Vinci-Parteneriate, proiect în care Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău este partener, are deja primele rezultate. Proiectul și-a propus investigarea standardelor de formare profesională a personalului ce desfășoară activități în domeniul calității și siguranței
alimentare în țările participante la proiect, elaborarea pe acestă bază a unui standard unic la nivelul Uniunii Europene pentru profesia de tehnician/tehnolog în domeniul controlului calității și siguranței alimentare și conceperea unor module de training moderne adaptate realităților prezentului.

Evaluarea gradului de satisfacție al angajatorilor din zona industriei alimentare privind competențele personalului ce lucrează în posturi de tehnician/tehnolog în calitatea și siguranța alimentară, studiu efectuat în România de echipa Facultății de Inginerie a Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău, a reliefat necesitatea introducerii unor concepte actuale in curricula specializărilor respective, familiarizarea cursanților cu noțiunile de eficiență energetică, amabalare ecologică, valorificarea biopoduselor, etc.

Un rezultat interesant al studiului a reliefat dorința angajatorilor în a găsi oameni de calitate pentru echipa pe care o conduc. Se cer persoane cu spirit de echipă, capabile de a face față situatiilor critice, cu abilități de comunicare, inovative. Pe baza studiilor efectuate în cele 7 țări participante în proiect s-au stabilit module de training comune, ce vor completa formarea profesională a absolvenților. Discutarea acestor propuneri privind curricula se va realiza la următoarea întâlnire de lucru, ce va avea loc în luna februarie în Kavala, Grecia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin