12.02.2013

112

Ce stie mai toata lumea despre 112, e ca e gratis. Desi e un numar de urgenta, romanul il foloseste de multe ori cand nu este cazul, iar jumatate din apelurile efectuate fiind false, duce la o ingreunare la aflarea adevaratelor urgente. O fi si lipsa educatiei dar si lipsa copiilor de a-si petrece timpul liber, in alt mod. (O dovada ar fi o fotografie realizata zilele trecute in oras.)

In data de  11 februarie sărbătorim ZIUA EUROPEANĂ 112. Numărul unic 112 este pus la dispoziția cetățenilor gratuit de către toți operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situațiile de urgență ce amenință siguranța cetățeanului și bunurile acestuia, siguranța națională și alte cazuri prevăzute de lege. Apelul este preluat de Serviciul de Telecomunicții Speciale și în funcție de situația semnalată este direcționat către serviciile specializate de intervenție: ambulanță, poliție, jandarmerie și pompieri.


Dispeceratele de poliție au capacitatea de a recepționa toate apelurile primite, 24 de ore din 24 și de a transmite în regim de urgență orice informație necesară activității de poliție. În anul 2011, polițiștii din județul Bacău au răspuns unui număr de 39042 apeluri prin 112. Dintre acestea 17016 solicitări au fost din mediul
urban și 22177 din mediul rural. În anul 2012 la IPJ Bacău s-au înregstrat 50226 apeluri prin 112, 20177 din mediul urban și 30130 din mediul rural.

Pentru a a marca Ziua Europeană 112, în cadrul activităților preventive desfășurate astăzi în unitățile de învățământ din județul Bacău polițiștii le-au explicat elevilor cum să apeleze la 112 și care sunt situațiile pentru care trebuie solicitată intervenția serviciilor specializate. De asemena polițiștii le-au explicat elevilor că în situații de urgență fiecare secundă contează și că apelarea a acestui număr poate costa viața unui semen aflat în pericol. 

Sfaturi utile pentru cetățeni: - apelați 112 numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a structurilor competente în soluționarea evenimentului - răspundeți calm întrebărilor adresate de operator, pentru a scurta timpul de culegere a datelor necesare efectuării intervenției de către structura competentă - comunicați cu exactitate timpul și locul producerii evenimentului, numărul și semnalmentele persoanelor implicate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin