29.12.2011

O nouă bază sportivă de minifotbal la Onești

În data de 4 ianuarie, ora 11.00, la Onești se va inaugura o nouă bază sportivă de minifotbal care va avea în dotare cel mai modern teren de minifotbal acoperit din judeţul Bacău. Baza sportivă este situată în Oneşti pe str.Perchiului nr.3, în Parcul Sportiv Municipal.


Terenul este amenajat cu gazon artificial de ultimă generație aprobat de FIFA și UEFA și dotat cu o instalație
de nocturnă modernă care vor face ca nopțile să fie albe de acum înainte pentru iubitorii de minifotbal din orașul de pe Trotuș. Terenul de joc este singurul din județul Bacău care este acoperit cu o structură tensiostatică care va permite utilizarea terenului atât iarna, cât şi vara în condiţii optime pentru sănătatea amatorilor de minifotbal.

Investiția a fost realizată cu sprijinul și implicarea Federației de Minifotbal din România, Asociației Județene de Minifotbal Bacău și a Primăriei Municipiului Onești.

”Prin această investiție pe care o realizăm la Onești, ne dorim ca toți iubitorii de minifotbal de pe Valea Trotușului să aibă un spațiu propice de relaxare, dar totodată să putem organiza chiar la Onești un turneu național de minifotbal. Prin minifotbal sperăm să aducem aceeași glorie județului nostru, așa cum fotbalul o făcea în urmă cu mai mulți ani, fie la Bacău, fie la Onești”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, președintele Asociației Județene de Minifotbal Bacău.

În curând la baza sportivă Dribbling din Onești va debuta și primul campionat de minifotbal organizat sub egida Federației de Minifotbal din România. Campionatul se va desfășura în perioada februarie-iunie, în sistem fiecare cu fiecare, iar la final cele mai bune două echipe vor avea posibilitatea de a reprezenta Oneștiul la fazele naționale din vara anului 2012. Mai mult decât atât, cei mai buni jucători vor putea fi selecționați în echipa națională de minifotbal, dublă campioană europeană. Prin demararea acestui campionat echipe din Onești, Târgu Ocna sau Comănești care în edițiile precedente s-au înscris în campionatul județean de minifotbal și făceau naveta la Bacău în fiecare weekend, acum au posibilitatea de a lua parte la propriul lor campionat în Onești.

Astfel Oneștiul se va alătura pe harta minifotbalului alături de celelalte campionate din țară, cele mai apropiate fiind organizate la Bacău, Piatra Neamț, Focșani, Sfântu Gheorghe sau Brașov. Federația de Minifotbal din România organizează în acest moment astfel de campionate în 35 de județe ale țării pentru un număr de peste 30.000 de jucători legitimați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin