06.12.2011

Fii si tu Mos Craciun!

Fundatia de Sprijin Comunitar invita si anul acesta bacauanii sa se implice in campania “Fii si Tu Mos Craciun”, o campanie care isi propune ca, prin implicarea a cat mai multi voluntari, sa ofere bucuria Craciunului copiilor saraci din Bacau.

Pe adresa FSC au sosit scrisori de la 1364 de copii din 10 comunitati din zona rurala Podu Turcului. Jumatate
dintre acestia sunt beneficiari ai Cluburilor cu Lipici deschise de organizatia bacauana in zona. Scrisorile celor mici sunt simple si frumoase, in ele copiii povestesc Mosului despre viata lor, familiile si catunele in care traiesc. Voluntarii implicati in campanie vor primi una sau mai multe dintre aceste scrisori si le vor pregati copiilor cadouri cat mai adecvate varstei lor.

In jurul datei de 13 Decembrie, cadourile vor fi colectate de la voluntari si vor fi distribuite copiilor in cadrul unor serbari de Craciun care vor avea loc in perioada 15-22 Decembrie.

“Mai mult decat atat, invitam bacauanii sa le fie alaturi copiilor tot anul, sustinand proiectele educationale derulate de FSC de-a lungul intregului an. Legea sponsorizarii si prevederea 2% sunt doua instrumente simple pentru a face acest lucru. Vom promova aceste instrumente de implicare cu speranta ca tot mai multe persoane vor deveni sensibile la apelul nostru si se vor alatura cauzei noastre. In anul 2010 peste 600 de persoane din toata tara au ales sa fie Mos Craciun pentru un copil sarac. Anul acesta, in anul european al voluntariatului, speram sa avem si mai multi sustinatori ai campaniei” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Copiii la care vor ajunge cadourile provin din sate uitate de lume sau din familii cu probleme sociale. Fie ca locuiesc 6-7 persoane intr.-o casa de chirpici cu doar doua camere, sau ca au parintii plecati in strainatate, acesti copii sunt prea obisnuiti cu saracia si tristetea. Sunt frati care folosesc pe rand o pereche de incaltari, care la 14 ani nu au avut o periuta de dinti, care scriu doi sau trei pe acelasi caiet. Este si cazul Alinei L. din comuna Motoseni, o fata de 15 ani a carei mama a murit in urma cu 7 ani. Asa cum povesteste chiar in scrisoarea catre Mosu, de atunci a trebuit sa tina locul mamei pentru sora ei mai mica si sa-si ajute tatal in treburile casnice, desi este bolnava de diabet. In ciuda tuturor acestor vicisitudini este o eleva silitoare si spera sa poata merge la Liceu in Podu Turcului sau Bacau.

Povesti asemanatoare au toti cei 1364 de copii, astfel incat invitam cat mai multi bacauani sa le cunoasca si sa se alature campaniei intinzand o mana de ajutor copiilor saraci din mediul rural. Cu ajutorul nostru, al tuturor si ei pot avea Sarbatori Fericite si sansa la o educatie decenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin