02.07.2011

Prima femeie presedinta la Rotary Club Bacau

Ziua de joi, 30 iunie 2011, a fost una cu insemnatate deosebita pentru Rotary Club Bacau. S-a predat stafeta noului presedinte si s-a incheiat Tabara internationala de pictura de la Tescani. Cu aceasta oacazie la locul evenimentului s-au adus zeci de tablouri pictate de copii si au fost cumparate de membrii clubului. Invitate speciale au fost Elvira Cemortan-Volosin – presedintele Centrului Cultural ArtElit din Chisinau, si Alexandra Can – past presedinte al Rotary Club Chisinau.

Eugen Burca, presedinte  al Clubului Rotary Bacau in mandatul 2010 – 2011, a inmanat Elenei Condrut colanul, insigna, clopotul si ciocanul. Noua presedinta  a promis ca va continua actiunile de binefacere si va incerca sa tina membrii cat mai uniti.

Printre actiunile clubului s-au numarat:
Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice înalte în toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna întelegere.

Cu zeci de ani în urma, pe plan international s-au înfiintat primele cluburi cu scopul declarat de a servi comunitatea, cu alte cuvinte, de a fi la dispozitia semenilor. Unul dintre cele mai importante din lume este
Rotary International, ale carui baze au fost puse la 23 februarie 1905, în Evanston-Chicago, Illinois (Statele Unite ale Americii).

Actiunile rotariene au adus în România si Moldova aproape sase milioane de dolari în sase ani, drept pentru care reobtinerea statutului de district a devenit un imperativ. Acest eveniment s-a petrecut la 1 septembrie 1999, când comitetul Rotary International si presedintele Carlo Ravizza au decis ca în România si Republica Moldova cluburile Rotary vor face parte din propriul lor district, numarul 2241. Dupa Polonia (1998), Cehia si Slovacia (reunite într-un singur district în 1999), a fost rândul tarii noastre sa aiba propriul district, onoare de care nu s-a mai bucurat nici o alta tara din estul Europei.

http://www.rotarybc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin