05.07.2011

Crucea Rosie Bacau la ceas aniversar

Dupa ce duminica seara, reprezentantii Crucii Rosii Bacau au fost prezenti pe platourile Televiziunii Române, luni, 4 iulie, s-au marcat cei 135 ani de existenţă si la Bacau in Sala Mare a Consiliului Judeţean.

Cu aceasta ocazie s-au acordat distincţii simbolice unor personalităţi/ instituţii/ firme ale Judeţului Bacău , dar şi unor persoane poate “anonime” ce au contribuit în mod deosebit la acţiunile Crucii Roşii Bacău.

La sfarsitul ceremoniilor, directorul Lt.col.( r) Dan Marcel Babliuc, preşedinte Ing. Radu Cătălin Mardare, presedintele C.J. Dragos Benea impreuna cu Viceprimarul Roxana Mironescu au taiat panglica primului Serviciu de Ambulanta al Crucii Rosii.











An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităţilor vulnerabile adaptându-şi răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de acestea greutăţile războiului, confuzia tranziţiei dintre diferite regimuri, a supravieţuit
dezastrelor naturale de mari proporţii şi a contribuit la efortul de refacere a comunităţilor din zone îndepărtate de pe glob, în Thailanda, China, Haiti şi Japonia.

Anul trecut doar, Crucea Roșie Română a oferit ajutor de urgență pentru 38.803 persoane afectate de inundații, mai mult de 38.000 de familii au primit hrană prin programul Banca de Alimente, 158.659 de persoane au beneficiat de cursuri de prim-ajutor de bază, peste 19.000 de tineri au participat la programele de educație pentru sănătate, iar peste 7.000 de elevi au fost sensibilizaţi cu privire la noţiunile de toleranţă, respect şi umanitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin