04.02.2010

MAREA DEBARASARE in Bacau 26-27 Martie

Avand in vedere rezultatele ultimelor editii lunare ale Campaniei Marea Debarasare din anul 2009, Ministerul Mediului si Padurilor a hotarat schimbarea strategiei de desfasurare a acesteia in anul 2010:

-datorită numărului tot mai mic de DESE-uri colectate în cadrul Campaniilor lunare „Marea Debarasare”, Ministrul László BORBÉLY a propus modificarea periodicităţii campaniei, urmând ca aceasta să se desfăşoare trimestrial. De asemenea, pentru o mai bună eficienţă, debarasarea şi colectarea deşeurilor se va desfăşura pe parcursul a două zile pentru fiecare ediţie, în zilele de vineri şi sâmbătă.

Prima ediţie a noii campanii Marea Debarasare va avea loc în zilele de vineri 26 martie şi sâmbătă 27 martie 2010.
Campania va avea şi o componentă de colectare la nivel rural, astfel pentru fiecare ediţie campania se va desfăşura şi într-un număr limitat de judeţe, pe un traseu ales în funcţie de disponibilitatea organizaţiilor colective responsabile de colectare. Judeţele desemnate să participe în campanie precum şi traseele alese vor fi stabilite la nivelul Ministerului si vor fi comunicate in teritoriu în timp util, înainte de demararea fiecarei campanii.


- Departamentul de comunicare al ministerului împreună cu organizaţiile participante vor asigura promovarea si gestionarea campaniei în noul format.

- APM Bacau a anuntat deja primariile celor cinci orase implicate in editiile anterioare ale campaniei ( Bacau, Onesti, Moinesti, Buhusi si Comanesti) despre modul de desfasurare al acesteia in anul 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin