12.02.2010

O nouă bibliotecă in Bacău

Universitatea ''Vasile Alecsandri'' Bacău se poate mândri de anul acesta cu o noua bibliotecă. Situată in Corpul B, ea a fost mutată in fosta discotecă ''Audi-top''a Universitătii. Corpul a fost renovat si modernizat, cu sisteme de supraveghere video, sisteme antifurt, antiincendiu, mobilier nou, finisaje de calitate, o sala de conferinte de aproape 100 de locuri, si sistemul magnetic lipit pe fiecare carte in parte.
Tot ca noutate vor mai fi si cartele reincărcabile, ce se vor folosi la servicul de xeroxat.

Biblioteca oferă un confort sporit si o relaxare mentală prin liniste si culoarea aleasă, ducand mult spre ''albastrul de Voronet''. Cele aproximativ 240.000 de volume s-au asezat pe rafturi in proportie de 90%.

Prin amabilitatea sef-serviciului Cecilia Anghel, am explorat sălile si labirinturile institutiei. De la intrare se observă modernul, prin finisaje si dotări. Garderoba, sistemele antifurt, pardoseala specială.
Sala infonet este dotată cu 30 de calculatoare, conectate la sistemul Internet. Accesul la biblioteca se face pe baza de abonament. Suma fiind una modica, 5 lei, si 2,5 lei taxa pe an. Si nu numai studentii isi pot face abonament. Sala de periodice este mereu actualizata, si poti gasi periodice incepand cu ''Steagul Rosu'', actualmente ''Desteptarea''.

Softul folosit pentru informatizarea bibliotecii este Softlink Liberty3 Advaced. Trebuie să remarcăm că în colecţiile bibliotecii există un important fond de documente alcătuit din carte rară şi carte de patrimoniu, de o valoare inestimabilă, din domeniile: istorie, filosofie, psihologie, literatură, geografie, ştiinţe exacte etc. Iată câteva titluri:

1) Lexicon romanescu-latinescu-ungurescu-nemţescu - Buda, 1825;
2) M. Pellisson- Histoire de Louis XIV –Paris, 1749;
3)Documente privitoare la istoria românilor, colecţia Eudoxiu de Hurmuzaki împreună cu urmarea la "colecţiunea Eudoxiu de Hurmuzaki" editate la Bucureşti în perioada 1887 – 1942;
4)Publicaţiunile Fondului Vasile Adamachi ale Academiei Române, volumele 1-7, editate în perioada 1898-1916;
5) La grande encyclopédie, în 31 de volume, ediţia Paris, 1885;
6) Elisée Réclus -Nouvelle géographie universelle, în 19 volume, Paris, 1876;

Biblioteca Universităţii din Bacău a fost înfiinţată în anul 1961, odată cu Institutul Pedagogic de 3 ani din localitate.
In concluzie, as putea spune că exista toate conditiile pentru educatie si studiu. Vointă sa mai fie. Iată si cateva unghiuri surprinse :

Una din sălile de lectură


Sala de conferinte

Intrarea


Fondul de patrimoniu si carte rară


Sala Infonet

Mai departe explorati voi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin