11.02.2015

„Regele mincinoşilor” e in Bacau

Astazi am urcat pe scena Teatrului Municipal Bacovia, desigur ca nu pentru vreun rol, ci pentru a participa la o conferinta de presa, in lumina reflectoarelor. O intalnire inedita, picantă, si descătușantă. Actorii au dezvaluit din intriga spectacolului, si-au mai spus ofurile iar presa i-a mai ”provocat”.

O nouă premieră la Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia”



Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia” vă invită duminică, 15 februarie, ora 11.00, la cea de-a doua premieră a stagiunii 2014 – 2015: “Regele mincinoşilor”, un spectacol de Gheorghe Balint.




Distribuţia:

Siegfried, regele – Marian Puiu Gheorghiu

Gogo, bufonul – Laurenţiu Budău

Frantz, soldatul – Mihai Chihaia

Amadeu, ministru – Tiberiu Gabor Bitere

Otto, ministru – Ion Coşa

Rita, fetiţa – Adina Iftime

Gertrude, mireasa limbută – Alina Neagu

Mimi, mireasa mută – Mihaela Popa



Regia artistică & scenariul: Gheorghe Balint

Scenografia: Rebecca Balint & Gheorghe Balint

Muzica: Ciprian Manta

Concepţie & execuţie peruci: Elena Pătraşcu

Regia tehnică: Adrian Costraş



“Cred că viaţa noastră, prin grija lui Dumnezeu, e un amestec perfect de alb şi negru, de bine şi rău,
de minciună şi adevăr. Nu vreau să spun vorbe mari, că “Binele învinge răul”. Dincolo de clişee, viaţa ţine şi puţin de mister. Cred că primează foarte mult povestea. Omul, cât o să existe, are nevoie de poveşti, că autorul e Creangă, Andersen, Perrault sau fiecare dintre noi, poveştile sunt pentru toate lumea. Eu fac spectacole pentru întreaga familie, pentru că eu cred că familia merită o poveste. De data asta se numeşte “Regele mincinoşilor”. Dacă spectatorul reuşeşte să plece acasă cu minima moralia via Andrei Pleşu, dacă pleacă acasă cu un pic de emoţie, cu un cântec, cu o propoziţie sau cu o replică, în viaţă, poate imediat sau poate puţin mai târziu, spectacolul ăsta s-ar putea să lase şi ceva urme în mintea şi sufletul său, fie că are şase ani, 12 ani, 40 sau 70 de ani”, a declarat regizorul Gheorghe Balint, referitor la noul său spectacol, “Regele mincinoşilor”.



Printre spectacolele realizate de regizorul Gheorghe Balint împreună cu Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia”, care se joacă în stagiunea curentă, se numără “Aladin”, “Cei trei purceluşi”, “Oblio”, după Harry Nilsson, “Neghiniţă”, după Barbu Ştefănescu Delavrancea, spectacole cu premii şi cu o mare priză la public.





Secţia de Animaţie a Teatrului Municipal “Bacovia” a deschis stagiunea 2014 – 2015 cu premiera “Prâslea cel voinic... la minte”, adaptare după Petre Ispirescu, de Cornelius Pavaloi, care a semnat şi regia spectacolului.



Sunteti asteptati cu drag la teatru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin