02.07.2014

Inaugurarea primului spital privat pentru boli cronice și îngrijiri paliative din Bacau

 Ziua de 2 iulie 2014 intra in arhivele sistemului sanitar bacauan, cu inaugurarea primei unitati medicale destinate bolnavilor cronici.

Clinica poartă numele “Ileana Cezarina”, în memoria îndrăgitei jurnalistei băcăuance Cezara Duță, răpusă la doar 42 de ani, în 2011, de o boală incurabilă. Prietenii au vorbit despre Cezara si au reinviat spiritul ei exemplar. Personal am cunoscut-o si eu putin,  dar intamplarea a facut ca atunci cand am intrat la Trustul Adevarul sa preiau telefonul si numarul Cezarei pe care le-a avut la Ziar.

Spitalul a fost avizat de Ministerul Sănătății și are 24 de paturi pentru bolnavii cronici și 17 paturi pentru îngrijiri paliative. Unitatea medicală are asigurată toate dotările necesare și un corp de medici și asistente specializat . În plus, pacienții vor beneficia și de servicii de consiliere psihologică, terapia durerii sau fizioterapie, dar și de consiliere spirituală ce va fi asigurată, la cerere, de un preot. Stagiile de internare continuă vor fi de 15 zile.


 Spitalul ”Ileana Cezarina” este primul din Bacău ce oferă și îngrijiri paliative, de care vor beneficia bolnavii aflați în ultimul stadiu de boală înainte de deces și cărora familiile vor să le ofere până la final îngrijire medicală și condiții decente. ”Numărul tot mai mare de bolnavi de cancer face ca existența unei astfel de alternative să devină o necesitate într-o comunitate. Poate reprezenta o soluție, de exemplu, pentru familiile care au un bolnav în îngrijire, dar nu dispun de timp suficient pentru a se ocupa de el”, consideră Elena Duță, inițiatoarea acestui proiect și administratorul SC New Central Med SRL, firma care a realizat investiția.


 Unitatea medicală este situată pe strada Bucium nr. 63 A, (vis a vis de Scoala Nr 4, Cancicov) într-o clădire nou construită, și a intrat în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, care va suporta o parte din costurile serviciilor medicale oferite. Evenimentul a fost completat de o slujba de sfintire si un cocktail.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin