05.07.2014

Cămătari în arest

Polițiștii au reținut patru bărbați bănuiți că ar fi pretins camătă aproximativ 70.000 de euro de la trei părți vătămate. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat, la data de 3 iulie, patru percheziții domiciliare în municipiul Bacău, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni cu violență și șantaj.



Din locuințele bănuiților au fost ridicate, în vederea cercetărilor mai multe obiecte și valori. Patru bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 52 de ani, membri ai grupării infracționale, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii au stabilit că în perioada 2011-2014, trei persoane din
municipiul Bacău cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani ar fi împrumutat, cu camătă, de la membrii grupării infracționale sume de bani cuprinse între 200 și 800 de euro. În acest interval de timp părțile vătămate ar fi fost obligate de cei în cauză, prin violență și amenințări, să plătească săptămânal dobânzi de 50% din sumele împrumutate, cauzându-se un prejudiciu total de 70000 de euro.

Față de cei patru bărbați s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

4 comentarii:

  1. De ce sunteti partinitor, stil antena3, iar despre arestarea primarului Stavarache nu aduceti vorba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedeti voi....asta e diferenta intre Inima Bacaului si celelalte site-uri. Eu scriu doar ce muncesc eu si unde sunt eu prezent. Sunt blogger nu agregator de stiri. Personal nu am fost prezent la arestarea primarului. Acolo au fost maxim 3 oameni. Deci stirea a fost preluata fara acordul lor. Scrie peste tot de arestare dar cati au specificat sursa??? Pai ne-am invatat sa furam in toate domeniile si stirea e peste tot de parca au primit fiecare sms pe mobil.

      E greu sa tii un site/blog doar cu munca proprie si sa nu furi de la altii. Dar daca ati intrat pe Inima Bacaului sa cautati stirea, ma bucur, desi 95 % din stiri sunt pozitive. De exemplu sirea cu camatarii este pentru ca eram de fata la parchet. Desi sunt acreditat de politie si primesc comunicatele, nu ma pasioneaza subiectele de genul....Cu respect!

      Ștergere
    2. Cu siguranta... Iar comunicatul DNA privind arestarea nu se califica a fi sursa. Tot asa si ziarul de bacau - nu stie, nu a auzit - nu a fost acolo. Nu am intrat aici sa caut stirea ci ma frapeaza inexistenta ei. Toate cele bune va doresc si, mna... bani de benzina pt a fi prezent la cat mai multe evenimente ce se doresc a fi relatate ; ca doar despre bani vorbim, nu?

      Ștergere
    3. Eu am explicat destul de clar! Cine vrea sa inteleaga, e limpede!

      Cat despre bani, da, putem vorbi de bani. Avand in vedere ca am bagat zeci de milioane in benzina din banii mei, pentru a fi prezent la evenimente, nu vad unde e problema. Daca aveti curajul sa iesiti din anonimat si doriti sa contribuiti financiar la sustinerea blogului, nu va opreste nimeni. Putem scrie impreuna, ne putem documenta impreuna....impartim munca!

      Ștergere

LinkWithin