07.10.2011

A inceput Târgul de Procoavă 2011

Primăria Municipiului Bacău organizează, în perioada 6 - 9 octombrie, a treia ediţie a Târgului de Procoavă, în cadrul „Zilelor Bacăului” 2011. Evenimentul, găzduit de Piaţeta din faţa Casei de Cultură, este organizat în colaborare cu Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Fundaţia „Civitas Bacoviensis” şi Muzeul Etnografic al Moldovei.

O noutate semnificativă faţă de ediţiile precedente este expoziţia „Arc peste timp”, organizată în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor, care va prezenta clădiri reprezentative realizate în ultimii cinci ani în Bacău.

POZE:



De asemenea, băcăuanii vor putea vedea şi cumpăra obiecte lucrate manual peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării. Meşteşugurile populare reprezentate sunt prelucrarea lemnului, olăritul, cojocăritul, pictura de icoane pe lemn şi pe sticlă, realizarea de măşti, podoabe, împletituri din nuiele, răchită şi sfoară, mobilier rustic ş.a. Meşterii populari promit demonstraţii de măiestrie. Ei vor împărtăşi celor prezenţi din secretele meşteşugului popular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin