25.07.2011

De vorba cu seful Politiei, la Divanul VIP

Poate va era dor de un Divan Vip iar noi bloggarii din Bacau, ne-am gandit la "cel mai legal vip". Prin urmare l-am invitat pe comisarul -sef Vasile Oprisan, seful politistilor din Bacau.  Dupa ce ne-am legitimat cu blogurile noastre, am trecut la ancheta propriu-zisa. Datorita cliseelor pe care societatea ni le creeaza, ma asteptam sa fie o persoana dura, rece si nevorbareata. A fost tocmai invers si chiar a glumit de la inceputul discutiilor.


Avand in vedere natura meseriei pe care o practica zi de zi, m-a impresionat calmul de care da dovada. Probabil ca nu este usor sa cunosti mai toate crimele, talhariile sau alte lucruri antisociale si sa ajungi acasa la familie ca si cum nu ai sti nimic.

A inceput cu Narcisa!

Nu va ganditi la "Narcisa Salbatica" de la Antena 1 si nici la Narcisa Butnaru, purtatoarea de cuvant a Politiei din Bacau. E vorba de cartierul Narcisa.
In anul cand ma nasteam eu (1985), domnul Oprisan se inscria la scoala de ofiteri. Trei ani mai tarziu, fugarea infractorii din zona mai sus mentioanata pana la URA. Nu a fost nevoit nicodata sa impuste vreun om, dar focuri de avertisment in aer a tras. Zona care i-a fost arondata era una cu destule probleme.


Lucrul  care mi-a placut, a fost pasiune cu care povestea rezolvarea cazurilor. Parca traia un film politist. Probabil ca pasiunea l-a adus astazi unde este.

In audiente primeste tot felul de nebuni. Mai vin si oameni cu lucruri serioase dar trebuie sa aiba rabdare cu toti. Vina pentru multe rele, spune ca o poarta si presa, deorece mediatizeaza multi incompetenti (cazul Elodia de la OTV)

Revolutia in Bacau 

Poporul inghite multe galuste si sunt destule lucruri tinute secret. La revolutie, in Bacau, s-a scris pe peretii actualei Primarii : "Jos PCR si Jos Ceausescu" Inca din noiembrie se simtea că urmează ceva iar  zvonurile din sistem circulau mai repede.  Era moda cu turistii polonezi, care veneau si vindeau marfa prin hoteluri. Erau si ei printre cei banuiti.

Ancheta e sfanta! si Meseria e bratara de aur! 

Crede mult in investigarea la fata locului a anchetelor. Eroarea umana este frecvent intalnita. Pe vremuri se facea trafic cu mercur si era la mare cautare printre bijutierii turci. Puneau intr-un ghiul de aur putin mercur, si ii ridicau gramajul cu cateva grame bune....

Discutiile s-au incheiat peste vreo 3 ore si fiecare a plecat spre drumul lui. Parerile celorlalti bloggari le gasesti pe  www.divanul.ro
Duminica, l-am avut la masa pe Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.Voi scrie mai tarziu si despre aceasta intalnire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin