26.02.2010

Programul Proiectului Qvorum din Bacau

Asa cum v-am anuntat, in calitate de partener media, am sa va tin la curent cu noutatile proiectului Qvorum.

Liceenii din Colegiul Naţional Ferdinand I vor fi primii care vor lua parte la acest program de training. Astfel din 3 martie de la ora 14.00 trainerii Institutului Qvorum vor începe să se întâlnească cu tinerii liceeni din judeţul Bacău. Programul trainingurilor timp de patru săptămâni se va desfăşura după următorul program:


- Colegiul Naţional Ferdinand I din Bacău, miecuri, ora 14.00,
- Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Bacău, joi, ora 13.00,
- Colegiul Naţional Gheorghe Vrănceanu din Bacău, joi, ora 13.30,
- Colegiul Naţional Dimitrie Cantemir din Oneşti, vineri, ora 12.00.

“Acest program pilot este unul destinat tinerilor liceeni în vederea creşterii culturii civice a acestora şi, chiar mai mult decât atât, îşi doreşte să aducă o valoare adăugată în dezbaterea publică, cu reale implicaţii la nivelul participării la viaţa politică, dar şi determinarea tinerilor de a se implica activ în cadrul acestei societăţi democratice”, a declarat Răzvan Burleanu, Preşedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa – Qvorum.

Totodată un număr de 10 tineri din judeţul Bacău vor fi selectaţi pentru o vizită de studiu organizată la Parlamentului României şi Preşedinţia României, la terminarea programului de training

Pentru acest proiect a fost creat website-ul www.euparticip.ro, special, pentru a oferi informaţii obiective tinerilor despre rolul instituţiilor statului

Programul de training este împărţit în 4 secţiuni: 1) Administraţia publică locală. Cine mă reprezintă? Cum funcţionează?; 2) Relaţiile inter-instituţionale: care sunt relaţiile între instituţiile statului (Parlament, Guvern, Preşedinţie) în România?; 3) Actele normative. Cum se legiferează în România?; 4) Implicarea liceenilor în procesul decizional!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin